Internetpioneren John Perry Barlow er død

Internet-pioneren John Perry Barlow er død i en alder af 70 år. han var Illustration: Joi/Wikimedia Commons
Medstifteren af Electronic Frontier Foundation og Grateful Dead-medlemmet er død i en alder af 70 år.

Den amerikanske internetaktivist John Perry Barlow er død.

Det oplyser den amerikanske digitale rettighedsorganisation Electronic Frontier Foundation.

»Det er ingen overdrivelse at sige, at store dele af internettet, som vi kender og elsker det i dag, eksisterer og trives på grund af Barlows visioner og lederskab. Han så internettet som et fundamentalt sted for frihed, hvor stemmer, der har været gjort tavse, kan finde et publikum, og hvor mennesker kan mødes uanset den fysiske afstand,« skriver Cindy Cohn, direktør for Electronic Frontier Foundation, om John Perry Barlow.

I 1996 skrev John Perry Barlow teksten 'A Declaration of the Independence of Cyberspace ' som et svar på den amerikanske regerings første forsøg på at regulere internettet.

Det var med Communications Decency Act, hvis formål var at regulere pornografi på internettet.

Før John Perry Barlow blev internetaktivist, var han en del af det psykedeliske rockband Grateful Dead, hvor han skrev tekster.

I 2012 var John Perry med til at stifte organisationen Freedom of the Press Foundation, der arbejder for fri og uafhængig journalistik.

Freedom of the Press Foundation, hvor også Edward Snowden sidder i bestyrelsen, har blandt andet udviklet whistleblower-systemet SecureDrop.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (3)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#3 Torben Larsen

Spørgsmålet er bare, om bagsiden af medaljen ikke har vist sig at være større. Altså cyberkriminalitet, fakenews, misbrug af data (Facebook og alle de øvrige asociale medier). Frihed kræver begrænsninger og reguleringer, fuldstændig som i trafikken, som ville være ligeså kaotisk og negativt uden færdselsloven, som nettet i virkeligheden er.

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere