Internet stadig en dyr luksus i Tyskland

Internetopkoblinger i Tyskland koster en formue, hvis man ikke ser sig godt om. 300 kroner i døgnet er ikke udsædvanligt for Cebit-deltagere.

I modsætning til mange andre lande, hvor internetforbindelser er prissat meget fornuftigt ? også for besøgende ? er situationen helt anderledes her i Tyskland.

Hoteller og andre samlingssteder har den opfattelse, at internet stadig er en luksus, som forretningsfolk har råd til at betale for i dyre domme.

Som et typisk eksempel kan nævnes Accor Hotels, der er Europas største hotelkæde. Denne kæde har fået installeret trådløst internet på kædens hoteller i form af Wi-Fi hotspots.

Prisen for at koble sig op i 24 timer er ?26, hvilket svarer til knap 300 kroner i døgnet ? eller omkring en tredjedel af den typiske værelsespris, når der ikke lige er messe i byen.

Ser man sig imidlertid lidt om, opdager man, at det hotspot, som hotellet har installeret også tillader kunder fra T-Mobile at roame ? og indstiller man sin SSID på dette selskab, ser det straks lidt bedre ud, idet taksten er ?30 eller omkring 220 kroner for 30 dages adgang.

Det ser ikke meget bedre ud, når det gælder messeområderne. Værst er nok messen i München, der stolt meddeler journalister, at de nu får en voucher til gratis Internetadgang. Glad bliver man, indtil det går op for en, at adgangen gælder i en time - og messen varer fire dage. Resten skal købes til omkring 200 kroner om dagen.

Lufthavne i Tyskland tager sig også godt betaltfor netadgang. Og skulle du få den ide at anvende din mobiltelefon som gateway, kan prisen for data ryge helt op på 100 kroner per megabyte afhængig af din udbyders roamingpriser.

Alt dette skal ses i modsætning til mange amerikanske og asiatiske hoteller og lufthavne, hvor Internetadgang er en naturlig del af dagligdagen, hvorfor den da også er gratis.

Der kan argumenteres for, at den under alle omstændigheder skal betales af passagererne, men en gratis adgang er meget billigere at administrere ? og da det som regel er lufthavnen selv, der administrerer den, er avancen som regel også til at overskue.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (8)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Malte Christensen

Sidste jeg var i Hongkong lufthavn, var der opstillet gratis maskiner til internet adgang, og hotspots i hele lufthavnen var til fri afbenyttelse for passagerer med eget udstyr.

Alle lufthavne i Viet Nam har gratis hotspots. Over halvdelen af resaturanter og cafeer i Nha Trang og mange i Saigon, Da Nang og Hanoi har gratis wifi adgang.

Godt nok skal de jo nok ikke logge alt og alle, men der er nu rigtig langt fra gratis til de priser, vi skal betale i Europa.

  • 0
  • 0
Martin Edwards

Ja, og med 220kr for 30 dages hotspot virker heller ikke helt urigmeligt. Det er måske lidt dyrt med ca 150kr for 24 timer, men der er godt nok nogle grove konklusioner der bliver draget.

Konklusion, Accor hotels har en dyr hotspot løsning, men så kan man med garanti også finde hoteller i Danmark med en tilsvarende pris.

  • 0
  • 0
Michael Deichmann

For en del år siden sad vi en gruppe kolleger i lobbyen på Hotel Kalastajatorppa ("Fisketorvet") i Helsinki - et Hilton hotel. Mensvi ventede sad vi og diskuterede det trådløse tilbud de havde og med vores teknikse baggrund vidste vi jo hvad der skulle til for at dække et hotel med WiFi. Vi blev ret enige om at det ville blive en konkurrenceparameter for hotellerne. Året efter annoncerede Sandic, som dengang var ejet af Hilton, gratis internet på alle deres hoteller. Siden er flere fulgt efter, men der er et stykke vej endnu. Man betaler jo heller ikke for at der er strøm og vand, vel? Samme kommer til at ske med lufthavnene. Problemet er at det disse steder implementeres via outsourcing. et tredie firma får lov at lave hotspot mod at måtte charge brugerne. Hotellet/Lufthavnen får etableret en service hurtigt og har ikke noget bøvl. Hvis hotellet eller lufthavnen selv går ind som aftager vil prisen være en anden og de vil kunne tilbyde det gratis. Det kommer - også i Tyskland.

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere