Internet Explorers markedsandel kryber under 50 procent

6. oktober 2010 kl. 10:143
Internet Explorer har længe været verdens mest benyttede browser med markedsandele på op mod 70 procent. Men nye tal viser, at Microsoft-browseren netop er dykket ned under 50 procent.
Artiklen er ældre end 30 dage

Microsoft-browseren Internet Explorer har i årevis været den suverænt mest benyttede browser verden over, men er de senere år blevet udfordret af seriøse kombattanter som Mozilla Firefox og senest Google Chrome.

Og den indædte konkurrence viser sig nu ved, at Internet Explorer for første gang i mange år opnår en global markedsandel på mindre en 50 procent i en opgørelse fra statistikfirmaet StatCounter.

Til sammenligning benyttede 67 procent af verdens internetbrugere Internet Explorer for blot to år siden.

»Det er uden tvivl en milepæl i internetbrowser-krigen,« siger administrerende direktør Aodhan Cullen, Statcounter, ifølge hjemmesiden v3.co.uk.

Artiklen fortsætter efter annoncen

De hårde tal fra StatCounter viser, at Internet Explorers markedsandel på verdensplan nu ligger på 49,87 procent, mens Firefox tager 31,5 procent af kagen, og Chrome 11,54 procent, skriver v3.co.uk.

Firefox' og Chrome markedsandele i USA er lidt lavere end verdensgennemsnittet, og derfor står Internet Explorer lidt stærkere derovre.

I Europa er det imidlertid kun 40,26 procent af internetbrugerne, der benytter Internet Explorer. En udvikling, som Aodhan Cullen tilskriver det såkaldte browsermenukort, som giver brugeren mulighed for at vælge mellem flere forskellige browsere på Windows-platformen.

**LÆS OGSÅ **Microsoft: Browser-menukort vil ikke give færre Internet Explorer-brugere

Artiklen fortsætter efter annoncen

Målinger af markedsandele for browsere kan dog give meget forskellige resultater, afhængigt af metodik. Et andet firma, Netapplications, måler således Internet Explorer-andelen til omkring 60 procent.

Og i Danmark måler FDIM - Foreningen af Danske Interaktive Medier - andelen af Internet Explorer-brugere til 73 procent.

3 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
3
6. oktober 2010 kl. 12:35

Storm P. sagde det for længe siden: "Det er svært at spå - især om fremtiden!"

Man fristes derfor til at kigge på fordums spådomme:https://www.version2.dk/artikel/14014-microsoft-browser-menukort-vil-ikke-give-faerre-internet-explorer-brugere

Måske vil der være et dyp lige når menukortet kommer ud, fordi folk lige vil prøve noget andet. Men de skal nok vende tilbage til Internet Explorer igen, mener Microsofts Vesteuropachef, danske Klaus Holse Andersen.</p>
<p>»Det er svært at se, hvorfor dem, der bruger Internet Explorer, skulle skifte. De fleste kan godt lide den,« siger han til Computersweden.

Og atter en gang kan man sende en venlig tanke til Martin Thorborg, og hans proklamation af at IE definitivt havde vundet "browserkrigen":https://www.computerworld.dk/art/74738/jubii-ignorerer-netscape

Jubii har for så vidt stor respekt for, at nogen tager konkurrencen op med Microsoft, men her er der nu kåret en vinder - browserkrigen, der rasede op igennem 1990'erne, er udkæmpet:</p>
<ul><li>Kære venner, I er ikke 15 procent længere. I er én procent. I er ikke engang en subkultur, I er en uddøende race, tordner Martin Thorborg over for den lille minoritet, der ellers med kraftig stemme råber op, når nogen forbryder sig imod standarderne.

... "Rygterne om vores død er stærkt overdrevne", som man siger...

Og lad os da bare tage skridtet videre:https://www.version2.dk/artikel/16474-ihtsitysbitys

Hvis man er så overbevist om at Microsoft, deres aktier, og deres produkter har en stærk fremtid, bør man i tavshed kunne lade Poul-Henning løbe planken ud i fuldt firspring, og så more sig når/hvis der lyder et stort plask. Hvis han derimod skulle blive hængende i luften, eller måske endda stige til himmels, er det jo også værd at være vidne til...

Hvis man så føler behov for at overtrumfe hans spådomme med sine egne af slagsen, har man selv sat i løb ud ad selvsamme planke. Jeg [i]har[/i] lavet popcorn og sat mig i en behagelig stol med god udsigt :-)

Hvem er det spåmændene prøver at overbevise? Sig selv eller os andre?

"Just saying it could even make it happen"?

2
6. oktober 2010 kl. 11:37
  • det vigtige er, at vi for længst har passeret det punkt, hvor Microsoft kunne kvæle innovationen på browsermarkedet.

Sekundært skal de gamle versioner af IE gerne udryddes, så man kan nøjes med at kode op mod webstandarderne.