Internet Explorer taber nu også virksomhederne til Chrome

I en ny Gartner-forudsigelse spås Chrome inden årets udgang at være den største browser blandt virksomhedsbrugerne, hvilket vil betyde tabet af det sidste af Internet Explorers tilbageværende enemærker.

Googles Chrome-browser fortsætter med støt at vinde markedsandele, og ifølge en ny spådom fra analysehuset Gartner vil den populære browser i år for alvor indtage hidtil fremmed territorium.

Inden årets udgang vil Chrome nemlig være større end Internet Explorer (IE) hos de såkaldte enterprise-brugere, som Microsofts browser ellers har domineret. Det skriver Computerworld.

Læs også: Ny udgave af Chrome slukker for flash-indhold for at spare strøm

Gartners argumenter for udviklingen beror på, at mange virksomheder på grund af aldrende forretningsapplikationer og intranet er låst til ældre udgaver af IE til forretningsbrug. Da Microsoft ikke tillader to udgaver af IE installeret på samme styresystem, er virksomhedsbrugernes anden browser i stigende grad blevet Chrome.

Med den snart forestående udrulning af Windows 10 vil Microsoft dog ændre på dette forhold, da den nye Edge-browser som udgangspunkt vil være systemets standardbrowser, mens IE 11 også vil være tilgængeligt i Windows 10 for at sikre bagudkompatibiliteten.

Læs også: Chrome vinder brugere fra IE og Firefox

Gartners analyse påpeger dog, at virksomheder vil være længere tid om at flytte over på Windows 10 og dermed få muligheden for at køre Edge, som er nødvendig for at have dobbelt-browser-konfigurationen fra Microsoft.

Dermed mangler Microsoft ifølge Gartner Googles momentum og forudser derfor, at Chrome vil fortsætte med at vokse hos virksomhederne ind i 2016, hvor Chromes markedsandele vil vokse fra 43 til 66 procent, mens Microsofts omvendt vil falde fra 47 til 28 procent.

Læs også: Microsoft: Du skal stadig dobbeltklikke på det blå 'e'

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (6)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#2 Brian Schmidt Pedersen

Desværre er der flere ting Google er langt bagefter Microsoft med. Specielt manglende understøttelse for en central opdateringsmekanisme i stil med WSUS (f.eks. kunne de løse det med SCUP, men gør det ikke). En officiel ADMX til gruppepolitikker. Forkert versionsnummer i Enterprise MSI pakken ift. standard-installationspakken, og flere andre småting.

 • 0
 • 2
#3 Rune Jensen

Så er det interessant hvorfor Chrome ser ud til at mase alle andre.

Læg mærke til at kvalitet alene, som i "en bedre kodet browser" ikke har noget at sige i sig selv for brugerne. Det er den samlede værdi som browseren giver brugeren som tæller. Derfor kan Chrome i princippet være noget l... men stadig vinde. Hvis de har en ting som MS ikke har og som ingen kan leve uden.

Personligt finder jeg Chrome stable og kvik og sikkerhedsmæssigt ganske god, men dens web-developer værktøjer sutter r... i forhold til Firefox, som iøvrigt har NoScript som native extention (ikke port). Så at finde den konstant som gør Chrome bedre end alle andre browsere for brugerne det interesserer også mig. For jeg kan ikke se det.

 • 0
 • 0
#4 Christian Nobel

Så at finde den konstant som gør Chrome bedre end alle andre browsere for brugerne det interesserer også mig. For jeg kan ikke se det.

Chrome har en bedre HTML5 understøttelse.

Jeg har nævnt det før, men FF og IE's understøttelse af noget så banalt som f.eks. Input type er elendig, så hvor Chrome direkte har en HTML5 time og date picker, så skal man lave en masse JavaScript gymnastik i de andre for at få funktionaliteten, samt lave browsercheck så man ikke får dobbelt picker i de browsere der ikke har fået nosset sig sammen til en ordentlig HTML5 understøttelse.

Det gør det heller ikke nemmere at lave tingene responsive.

 • 0
 • 0
#5 Rune Jensen

Chrome har en bedre HTML5 understøttelse.

Jeg troede kun de var foran eller i det mindste "med" på præfixes.

Jeg var ikke klar over de allerede havde implementeret så meget native.

Jeg bruger selv præfixes hvad angår animation fx. og også responsive design, og jeg er godt klar over at WebKit i det mindste er ganske godt med her - men det er FF nu også på de områder. Men at Chrome er meget foran helt generelt, der må jeg opdatere min viden.

Det er ikke godt, for det ender med endnu en "IE6 only" og "Near-W3C standard" kodeoplevelse for både webdesignere og brugere. Hvem har lyst til at sidde og rette Googles browserfejl, de næste 8 år.

 • 0
 • 0
#6 Jesper Mørch

Det er ikke godt, for det ender med endnu en "IE6 only" og "Near-W3C standard" kodeoplevelse for både webdesignere og brugere. Hvem har lyst til at sidde og rette Googles browserfejl, de næste 8 år.

Selvom det er lettere at springe over det lave gærde, kan man håbe, at web-kodere har lært af fortidens fejl og dermed koder alle sider i native HTML. Derefter kan man altid tilføje work-arounds i javascripts e.lign, indtil de "mangelfulde" browsere understøtter den ønskede funktionalitet direkte.

Jeg tror desværre bare, at du får ret i, at det her let kan blive næste generation af vendor lock-in à la IE6

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere