Internet Explorer sluger mindst strøm

En ny test viser, at Internet Explorer 11 er den mest strømeffektive browser.

Internet Explorer, browseren mange elsker at hade i sikkerhedsøjemed, kan byste sig af at være den mest grønne. En ny undersøgelse, som er foretaget af 7Tutorials, viser, at Microsofts browser trækker mindst strøm på de tre forskellige computere, som blev brugt i testen. Det skriver Neowin.

I testen blev Internet Explorer 11 i Touch og Desktop-udgaven, Firefox 26, Chrome 32 og Opera 18 sammenlignet på en Toshiba Encore 8”, Microsoft Surface Pro 2 og en ældre HP Pavilion dv7.

Den største forskel kunne ses på Encore-tabletten, hvor Internet Explorer Desktop kørte i 8 timer og 52 minutter. Den bedste af konkurrenterne på denne maskine var Firefox, som måtte give op mere end to timer før Internet Explorer med en tid på 6 timer og 38 minutter.

På Microsofts egen maskine er det stadig Internet Explorer Desktop, som tager førertrøjen med 4 timer og 45 minutter. Dog med en væsentlig kortere afstand til Firefox, der slutter på 4 timer og 22 minutter. Touch-versionen klarer sig imidlertid næstdårligst.

Også på den ældre HP-computer er det Internet Explorer Desktop, som vinder testen med 1 time og 25 minutter. Her er afstanden fra vinderen og tredjepladsen dog ikke på mere end 4 minutter, hvilket må siges at være en marginal forskel.

Se sammendraget af testen her.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (7)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#1 Jimi Hansen

Because the Toshiba Encore tablet has only one power plan available - Balanced, I decided to use this power plan on all devices.

Den slags tests er ret værdiløse, hvis de ikke laves med de fabriksindstillinger som de fleste folk reelt bruger.

 • 7
 • 0
#2 Finn Christensen

for en gangs skyld.

Internet Explorer sluger mindst strøm...

Og helt korrekt kan jeg skrive under på. Allerede da Netscape kom frem, så tog den det daglige arbejde uden bøvl, og derfor brugte IE kun strøm ved manuel opdatering af og til - ellers var den stendød.

Senere overtog Opera tronen en lille periode, og indtil en ny smuk baby blev født.. fra første version har Firefox og nu Waterfox brugt den dyre grønne strøm.

Outlook bliver som det første afinstalleret ved enhver opgradering etc., så der er også en kæmpe besparelse :)

'Testen' - sådan noget fis at bruge tid på, samt der er pt. agurketid, når journalister spilder spalter med ovennævnte.

 • 9
 • 2
#4 Jonas Finnemann Jensen

Den slags tests er ret værdiløse, hvis de ikke laves med de fabriksindstillinger som de fleste folk reelt bruger.

Hmm... Det ved jeg nu ikke. Det giver mening at disable så mange baggrund tasks etc. som muligt. Det er jo ikke en test der siger hvilket device der er bedst, men hvilken browser relativt til andre browsere der giver bedst batteri tid.

Hvis nogen er interesserede så skrev Roberto hos Mozilla faktisk om nogle lign. tests for en uges tid siden: http://ravitillo.wordpress.com/2014/01/21/a-matter-of-energy/ De blev vist lavet for at undersøge hvordan energi siturationen så ud i Firefox.

 • 0
 • 0
#5 s_ mejlhede

Med eller uden flash, add block, visning af video og....og...og...er vel også et vigtigt spørgsmål, mange bande/sidereklamer bruger også rigtigt meget cpu tid.

Ville have lavet en test som gik mere i dybten, og også viste hvad, og hvordan man kunne spare batteri tid, og uden at skifte browser.

Samt hvad med flash, hvis man spiller flash spil hvor lang tid holder den så ? Desuden mener jeg ikke at 11 kan køre på ældre versioner af windows, så en ældre version af Explorer skulle også velogså være med i testen ?

Så alt ialt, igen en EB overskrift fra v2, med en total intetsigende test.

Og nu spildte jeg min tid her igen, ved at skrive dette istedet for helt at lukke for v2 :-( Kunne have brugt starten af weekenden med at spille lidt WOW eller World Of Tank, det have været et mindre tidsspille, da man i det mindste så have været underholdt.

Nå i må alle have en god weekend, også redaktion på V2 :-)

 • 1
 • 1
#7 Jesper Poulsen

Nu er IE jo så dybt integreret i Windows at IE's funktionskald er de samme som Windows' funktionskald. Der skal ikke køre et ekstra lag af software for at få den samme funktionalitet når det drejer sig om IE.

Der er urent trav i den test.

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere