Internet Explorer beskytter bedst mod drive-by downloads

Internet Explorer 9 er overlegen i forhold til beskyttelse mod drive-by downloads i forhold til andre browsere. Både i antallet af sider som opdages, og den tid det tager at registrere ondsindede URL'er.

Internet Explorer er meget overlegen når det kommer til beskyttelse mod drive-by downloads, der downloades direkte på inficerede websides på grund af sårbarheder i browseren. Det viser en undersøgelse fra sikkerhedsfirmaet NSS Labs, skriver Infoworld.

NSS testede browser-sikkerheden ved at tilgå URL-adresser, som er inficerede med malware. Firmaet holdt øje med, om browseren beskyttede eller blokerede for disse sider.

NSS Labs udførte testen på Internet Explorer 9, Chrome 12, Opera 11, Firefox 4 og Safari 5 over en periode på 14 dage fra den 27. maj til den 10. juni 2011. Testen inkluderede 1.188 URL’er, og hver dag blev omkring 86 nye inficerede sider tilføjet til testen.

Faktisk viste Internet Explorer sig at være meget overlegen i forhold til de andre browsere. Internet Explorer scorede 99,2 procent i undersøgelsen, hvor den nærmeste konkurrent, Chrome, scorede 13,2 procent, efterfulgt af Safari og Firefox med 7,6 procent. Den browser, der beskytter dårligst mod drive-by downloads, er Opera med 6,1 procent.

Forskerne testede også, hvor lang tid det tog for browseren at genkende URL’en, og talte kun siden med, hvis browseren lærte at genkende URL’en som ondsindet.

Internet Explorer blokerede siderne efter 0,56 timer i gennemsnit, hvor Safari brugte 4,9 timer, Firefox 6,1 timer, Chrome 17,6 timer og Opera 18,4 timer.

Chrome forbedrede sin performance i forhold til sidste års test, hvor den kun fik 3 procent. Firefox er derimod blevet ringere til at beskytte mod drive-by malware, idet denne browser sidste år scorede 19 procent, i modsætning til de 7,6 procent i dette års test.

Chrome, Firefox og Safari bruger alle det samme data-input til at detektere ondsindede URL’er, hvorfor disse scorer relativt ens, ifølge rapporten.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (1)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Mathias Hagensen

Jeg forholder mig altid skeptisk når der kommer en undersøgelse ud fra NSS Labs. Før i tiden har de vist sig at være bestilt af Microsoft. Deres resultater kan sagtens være korrekte, men jeg tvivler på uafhængigheden.

  • 7
  • 3
Log ind eller Opret konto for at kommentere