Internet Explorer 8 slår Chrome

Den seneste version af Microsofts browser, Internet Explorer 8, har taget 2,2 procent af markedet. Dermed overhaler den Google Chrome og norske Opera.

På trods af, at Internet Explorer 8 (IE 8) kun har været på gaden i fem dage, står den allerede for 2,2 procent af internettrafikken, fremgår det af statistikker fra StatCounter.

Deler man trafikken ud på verdensdele, er IE 8 oppe på 2,7 procent i Nordamerika, mens den ligger på 1,8 procent i Europa.

Markedsandelen skal sammenlignes med de omkring 1,5 procent, som IE 8 lå på fredag aften.

Det er stort set kun private, der er begyndt opdateringen fra tidligere versioner, i det firmaer som regel foretager en samlet opgradering ? og dette sker som regel først, når den nye version er evalueret og fundet i orden, hvilket der endnu ikke har været tid til.

Til sammenligning står IE 7 for 38 procent af trafikken, Firefox 3.0 for 27,6 procent, mens IE 6 ligger på tredjepladsen med 19 procent.

Statcounter bygger sine tal på data fra fire milliarder sidevisninger, opsamlet fra tre millioner websites.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (5)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#2 Lars Kr. Lundin

Ifølge http://en.wikipedia.org/wiki/ACID3#Desktop_browsers opnår IE8 (RC1) kun 20/100 med ACID3, mens opera, safari og chrome har 100/100.

Kan det virkelig passe?

Det er jo kun få dage siden at man på http://www.version2.dk/artikel/10354-microsoft-frigiver-internet-explore... kunne læse:

"I modsætning til forgængerne IE7 og især IE6, vil IE8 følge webstandarderne til punkt og prikke, lover Microsoft".

Men måske er Microsoft kommet til at love for meget.

  • 0
  • 0
#5 Jacob Smedegård

Mja... Vi skal lige blive enige om hvilke standarder vi snakker om :)

Det Microsoft har sagt om IE8 angående standarder er at den har den mest komplette implementation af den nuværende CSS standard, CSS 2.1, af nogen de store browsere.

Acid 3 fokuserer på ECMAscript og DOM.

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere