Internet Explorer 8 ringer også hjem

Beta 2 af Internet Explorer 8 indeholder en funktion, der sender brugerens besøgte sites hjem til Microsoft. Funktionen er dog ikke aktiveret som standard.

Det er ikke kun Googles Chrome-browser, der sender oplysninger om brugerens færden hjem til moderskibet. Nu viser det sig, at Microsoft også gerne vil vide, hvilke sites brugerne besøger.

Internet Explorer 8 beta 2 indeholder således en feature, der sender listen over besøgte sites hjem til Microsofts servere, skriver amerikanske Computerworld.

'Suggested sites', som funktionen i IE8 hedder, har til formål at anbefale de mest sandsynlige destinations-sites til brugeren alt efter, hvad hun eller han indtaster.

Google fik en hård medfart for den lignende 'Google suggest'-feature i Chrome og valgte på den baggrund at anonymisere brugerdata indhentet via værktøjet efter en periode på 24 timer.

I modsætning til Googles løfter, så indeholder Microsofts privacy statement ikke noget om tidsbegrænsning på opbevaring af data fremskaffet via 'Suggested sites'.

Microsoft afslører dog lidt af, hvad funktionen bliver brugt til. Der står blandt andet i virksomhedens privacy statement, at web sites, ip-adresse og 'standard informationer fra klienten' bliver sendt til Microsoft, når funktionen er slået til.

Call back-funktionen er imidlertid ikke aktiveret som standard, hvilket den er i Chrome. Når brugeren installerer IE8, bliver man ifølge amerikanske Computerworld spurgt, om man gerne vil have foreslået hjemmesider, som måske kan være interessante baseret på de hjemmesider, man allerede har besøgt.

Godt nok er der som standard prik i boksen med 'slå funktionen til', men det er altså muligt at vælge 'nej tak' i samme skærm-billede. Og fortryder brugeren at have aktiveret funktionen, er det muligt at slå den fra igen via tools-knappen i IE8.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (1)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Rene Hansen

Jeg er nu ikke skræmt over udsigten til at Microsoft kan se hvad jeg laver.

Steve Ballmer vil næppe gerne vide at jeg interesserer mig for C++, XNA, debaterer forhold og kærlighed, og at jeg er vild med Allyson Hannigan.

Mere sansynligt er det, at denne feature også benytter bruger besøgs statistikker, til at foretage anbefalinger baseret på andres besøg og søgninger. Hvis besøgene ikke sammenholdes med statistikkerne for andre brugere, undrer det mig at det ikke performance mæssigt bedre kan betale sig at udføre analyserne lokalt.

Det skal noteres at jeg ikke har prøvet MSIE8b2 enunu.

Med venlig hilsen

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere