Internet-dag: World Wide Web fylder 25

Det er i dag et kvart århundrede siden, at WorldWideWeb blev tilgængeligt for offentligheden.

World Wide Web kan i dag fejre sin 25-års fødselsdag.

Den 23. august 1991 blev World Wide Web for første gang åben for offentligheden. I dag er WWW hjem for over 4,7 milliarder websider, skriver VentureBeat.

Læs også: Internettets skaber vil genopfinde det

Af samme grund kaldes dagen i dag for Internet-dag eller Internaut-dag - en sammensætning af ordene internet og astronaut, som blev brugt om internettets tidlige pionerer, der dårligt kunne forestille sig mængden af indhold, som WWW har gjort tilgængelig for offentligheden.

Tim Berners-Lee opfandt World Wide Web i 1989 mens han arbejdede ved Cern i Schweiz. Formålet var dengang at forbedre videndeling mellem forskere rundt om i verden.

Læs også: WWW blev frit for 20 år siden i dag

Den allerførste side gik ‘i luften’ få uger før - hosted på Berners-Lees egen NeXT-computer. Siden handler - meget passende - om WWW.

To år efter - i 1993 - blev også kildekoden og den første software til World Wide Web frigivet af forskningsinstitutionen Cern, som for tre år siden genetablerede de første web-sider på deres oprindelige adresser.

For de historieinteresserede tilbyder Cern-siden også en version af den originale hjemmeside, der simulerer den såkaldte line-mode browser, som var den første frit tilgængelige browser til WWW.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere