Internationalt politisamarbejde fjerner 37.479 pirat-sider i rekordstor operation

28 nationer har samarbejdet om det største angreb nogensinde på websider, der sælger falske mærkevarer.

Et internationalt politisamarbejde - der blandt andet tæller Danmark - har fjernet 37.479 hjemmesider, som har forbrudt sig mod copyright-lovgivning.

Det skriver The Register.

Læs også: »Piraten i Europaparlamentet« skal lede revision af EU’s copyright-regler

Den storstilede aktion er den hidtil største af sin art og blev udført i et samarbejde mellem Europol og Interpol, som for første gang hentede yderligere støtte fra medlemslande som Kina, Chile og Thailand.

De nu lukkede hjemmesider har brudt copyright på alt fra it-selskaber til tøjmærker og er blevet brugt til at sælge falske mærkevarer.

Læs også: Tysk spion-program afslører danskeres ulovlige film-downloads med Popcorn Time

»Indsatsen understreger den globale forpligtelse til at gå aggressivt til værks mod online-piracy,« siger Bruce Foucart, der er chef for ophavsretsafdelingen i amerikanske Homeland Security.

Aktionen er den sjette af sin slags. Senest blev 292 domæner lukket ned, fordi de var falske versioner af eksisterende selskabers hjemmesider. I alle tilfælde hjælper selskaberne selv politiet med at finde de falske hjemmesider.

Læs også: Facebook melder sig ind i kampen mod ulovlig videoplagiering

'Samarbejde med privat industri vedbliver med at være essentielt og en nøgle til at overvåge og rapportere IP-krænkende hjemmesider til de berørte lande via Europol for i sidste ende at gøre internettet til et mere sikkert sted for forbrugerne,' skriver Europol i en meddelelse.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (5)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#2 Lars Jensen

Blev mødt af denne på eBay i dag da jeg kiggede på et produkt:

"Unfortunately, access to this particular item has been blocked due to legal restrictions in some countries. We are blocking your viewing in an effort to prevent restricted items from being displayed. Regrettably, in some cases, we may prevent users from accessing items that are not within the scope of said restrictions because of limitations of existing technology. Please accept our apologies for any inconvenience this may cause, and we hope you may find other items of interest on eBay.".

Ved ikke om det hænger sammen?

  • 0
  • 0
#4 Joe Sørensen

Takket være Europol fungerede politisamarbejdet med Kina, Chile og Thailand.

Jeg stemmer nu alligevel nej på torsdag...

Ja, det var på tide at vi kan drejet en tråd på Version2 om til valget på torsdag. J

Jeg mener ikke, at det er et godt argument, at EuroPol har en parallel aftale med Kina, Chile, Thailand og Norge og Rusland. Det har vi også. ( sort of )

Men jeg tror du har ret i et at de fleste danskere ønsker en parallelaftale. Vi kan jo ikke at få hver vores små finurligheder med, hvis man skal køre det samme system som flere andre. Der er jo også derfor at det har været nødvendig med 18 standarder for elektroniske patient journaler i Danmark. Og grunden til at rejsekort ikke virker, er heller ikke at der er for mange underlige finurligheder i pris-"systemet". Problemet er at de ikke har fået kørt alle finurlighederne ind i kortet. Hver af disse finurligheder gør hver især pris-"systemet" bedre og mere retfærdig. Dog også ret ubrugelige, pga antallet.

Jeg vidst afsløret hvad jeg skal på torsdag, jeg skal selvfølgelig bestille et retsforbehold med tilvalgsordning. Det er lidt ærgerligt at vi ikke også kan tilvælge os et fælles europæisk prissystem på offentlig transport og en fælleseuropæisk standard for patient journaler. Måske kommer det endda. ( Men vi stemmer nok nej til det alligevel J )

Det der kommer tættest på er vel den fælleseuropæiske standard for tog kontrol systemer ( ATC ). Den standard er selvfølgelig implementeret på én strækning i Danmark, imens alle andre strækninger selvfølgelig bruger hver deres standard, men hver deres finurligheder.

  • 1
  • 2
Log ind eller Opret konto for at kommentere