International undersøgelse: Steam lægger platform til højre-ekstremistiske grupper

Den anti-ekstremistiske tænktetank Institute for Strategic Dialogue har udgivet en ny undersøgelse, der kortlægger højre ekstremistiske gruppers brug af gamingplatformes sociale funktioner. Hos blandt andet den amerikanske spilgigant Steam, lader der ifølge rapporten til at være vidtrækkende problemer.

Højreekstremistiske grupperinger bruger populære gamingplatforme som mødested. Det viser en undersøgelse fra Institute for Strategic Dialogue (ISD). Blandt de platforme, hvor problemet er størst, er Steam og Discord. Det skriver Wired UK.

ISD har netop offentliggjort en undersøgelse, der forsøger at kortlægge hvordan højreekstremistiske grupperinger bruger gamingsamfundet til at kommunikere med hinanden.

I undersøgelsen fandt ISD særligt store problemer på spilgiganten Steams forum og hos chatservicen Discord. ISD undersøgte kun åbne grupper, altså grupper, som man kan tilgå uden kodeord eller invitation. ISD’s konklusion over hvorvidt der er højreekstremistisk indhold på platformene derfor heller ikke til at tage fejl af. Jacob Davey, der er forskningschef hos ISD gav følgende udtalelse til Wired, da han bliver spurgt ind til karakteren af indholdet, i de grupper, ISD har undersøgt:

“Indholdet vi stødte på, på Discord og Steam var voldsommere end det indhold, du ville forvente let at kunne finde på mainstream sociale medieplatforme, men i en mindre skala end det, du ville kunne forvente at finde på alt-tech(RED., Højreekstremistiske sites) som Gab og Telegram,”

Han peger desuden på, at der i høj grad er et problem på Steams platform. Her kunne ISD finde grupper, der strakte sig helt tilbage til 2016. Det giver ifølge Jacob Davey grund til at tro at der er vidt udbredte og etablerede netværk af neonazister på platformen.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (8)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#5 Allan S. K. Frederiksen

alt-tech(RED., Højreekstremistiske sites) som Gab og Telegram

Ingen af de to nævnte tjenester er højreekstremistiske, de er apolitiske. Fravær af politisk funderet censur, gør ikke en tjeneste til højreorienteret og de nævnte tjenester bliver også brugt af venstreekstremister, især Telegram er populær blandt disse.

alt-tech begrebet dækker over tjenester som ikke er kontrolleret af big-corps/Big-Tech og er derfor et "alternativ" til disse.

Der er i øvrigt adskillige fortællinger om hvordan Big-Tech har samarbejdet om at undertrykke Alt-Tech, hvilket burde have startet flere kartal-sager. Den værste sag var da Patreon smed nogle konservative af platformen (for noget som ikke var relateret til platformen) og de så søgte til SubscribeStar i stedet. Dette medførte at MarsterCard og VISA lukkede af for overførsler til SubscribeStar og ved lidt granskning viste det sig at storinvestorer hos MasterCard og VISA også havde investeret penge i Patreon. Dette var i øvrigt første gang de to firmaer agerede direkte politisk og det beviser at vi er nødt til at have flere alternativer.

Gab og Dissenter blev smidt af Apple og Googles app-shops, uden at have brudt TOS, de vandt blot popularitet blandt Trump støtterne. Twitter, Facebook og Youtube har alle langt mere ekstremistisk og direkte ulovligt indhold i retsligforstand, end hvad der kan findes på disse tjenester.

NB. jeg er klar over at der ikke nødvendigvis er tale om karteller og konspirationer, da "like minds, think alike" og ledelserne i disse Big-Tech alle omgås hinanden privat, derfor er der også en vis sandsynlighed for at de agerer ens, uden at have konspireret,

 • 2
 • 0
#6 Ditlev Petersen

Hvor i verden sker det, udover hvor der er aktive socialistiske eller kommunistiske oprørs/terrorbevægelser?

I Ukraine, Polern og Ungarn er kommunister ikke velkomne. I Ukraine er de endda blevet dræbt (af ukrainske nazister). I USA og Tyskland forhindres de i at stille op. I Sydamerika er der flere lande, hvor kommunister og andre venstreorinterede lever livet farligt. Iran er heller ikke et sted, hvor kommunister lever længe.

Og herhjemme var der en historiker, der i Politiken argumenterede for, at fængslingen (og udleveringen til Tyskland) af kommunister i 1941 var helt i orden, da kommunisterne jo var upopulære.

 • 1
 • 2
#7 Peder Simonsen

Jeg har brugt steam i gæt +15 år og ALDRIG set nogen politiske højre, venstre eller nogen som helst politiske grupper eller ekstremister reklamere.. ( jeg har heller ikke specifikt søgt efter dem )

Det som jeg derimod har set mest af er faktisk Black lives matter indhold som jeg dog rapporterede til steam fordi jeg er af den holdning at steam bør være et neutralt sted da steam jo handler om spil og underholdning og så det fælleskab som dette giver.

( ps. Black lives matter er IKKE guds bedste børn hverken i dk eller udlandet hvor folk tyr til vold, trusler, chikane, tyverier, røverier og sågar drab og hvid racisme. Alt dette kan dokumenteres )

 • 2
 • 2
#8 Allan S. K. Frederiksen

I USA og Tyskland forhindres de i at stille op.

Die Linke er en blanding af gammelkommunister fra DDR og de unge "hippe" socialister/kommunister, lidt lige som hvis Enhedslisten i Danmark slog sig sammen med SF, de kalder det "demokratisk socialisme", men det er stadig autoritært og autoritære regimer bliver hurtigt tolitære.

I USA stiller kommunister og socialister op under Demokraterne. De var tidligere ikke velkommen og stillede op som uafhængige eller under Socialist Party USA, men Bernie Sanders viste vejen så i dag har de fire i kongressen (the Squad, som alle er officielle "card holding members of The Democratic Socialists of America). Milwakee er kendt for at have haft flere socialistiske/kommunistiske borgmestre og i Chicago har de i øjeblikket 6 stk. siddende i byrådet, samt en borgmester som officielt støtter BLM, hvis ledere stolt har fortalt i et interview at de er "trænede marxister".

I Ukraine, Polern og Ungarn er kommunister ikke velkomne. I Ukraine er de endda blevet dræbt (af ukrainske nazister).

Nazister anser sig selv for at være socialister, DR journalisten Tom Carstensen kom i uvejr sidste år da han gjorde opmærksom på dette (hør hans to udsendelser https://www.dr.dk/radio/p1/nordfronten). (Jeg mindes at have læst artikler om at folk fra Nordfronten havde været i Ukraine og våbentræne, om de blot var våbenentusiaster eller der lå mere i det ved jeg ikke, vinklingen tillod som sædvanligt ikke nuancer). Socialistiske bevægelser og partier har bekæmpet hinanden, lige siden den franske revolution, så enten er det blot socialistiske opgør i Ukraine eller også kaldes de med urette nazister af deres modpart (nazist bruges som bekendt ret løsligt i dag som skældsord). Et lille kurriosum, under den Orange revolution, støttede EU faktisk nazistiske grupperinger, da de var modstandere af den siddende regering.

Bortset fra det, er der vel ikke noget at sige til at kommunister er ugleset i de tidligere østeuropæiske diktaturer, men der er mig bekendt ikke nogen love som hindrer dem i at stille op til valg eller blive ansat i administrationen.

I Sydamerika er der flere lande, hvor kommunister og andre venstreorinterede lever livet farligt.

I Syd- og Mellemamerika er det også ret almindeligt for socialister/kommunister at aggitere for voldelig revolution, mon ikke der er en vis sammenhæng?

Iran er heller ikke et sted, hvor kommunister lever længe.

Det er helt korrekt. Khomeni udnyttede netop kommunister som kampfæller til at komme til magten og vidste at han nu skulle kæmpe med dem om at beholde den. Derfor slog han til før de var klar på den kamp og de religiøse magthavere har lige siden bekæmpet dem, fordi de er gudløse (og fordi de frygter at socialister/kommunister kan overtage magten med støtte fra Kina, hvis de ikke fortsat bekæmper dem).

 • 1
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere