International topforsker vender hjem til ITU: København skal være førende på it-projekter

Illustration: It-Universitetet/PR
Bent Flyvbjerg forlader Oxford til fordel for et professorat på ITU.

Den danske topforsker Bent Flyvbjerg forlader Oxford University for at vende hjem til IT-Universitetet i København.

Det skriver ITU selv i en pressemeddelelse.

Bent Flyvbjerg har gennem mange år været en af verdens førende forskere i store projekter, og med en bevilling på 30 millioner kroner får han på ITU titel af Villum Kann Rasmussen-professor.

»Et Villum Kann Rasmussen-professorat er det ypperste i min verden. Det er derfor med stor ydmyghed og ære, jeg takker VILLUM FONDEN og IT-Universitetet for denne enestående mulighed for at videreføre min forskning i Danmark,« udtaler Bent Flyvbjerg.

På Oxford University har Flyvbjerg blandt andet forsket i store it-projekters performance, og en af ideerne med at rekruttere ham til ITU er netop at gøre København til centrum for forskning i it-programledelse.

»Bent Flyvbjergs Villum Kann Rasmussen-professorat ved ITU er helt i tråd med ITU’s vision og mission om at skabe værdi for samfundet gennem internationalt banebrydende forskning og undervisning. Flyvbjergs forskning i IT-projekter er et fremragende eksempel på interdisciplinær forskning, der både giver fundamental indsigt og har stor samfundsmæssig betydning,« siger Martin Tvede Zachariasen, rektor ved IT-Universitetet.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (6)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#5 Casper Pedersen

Mon ikke man skulle starte med at kigge på hvad eksterne konsulenter (altså managements konsulenter koster). McKinsey er bestemt ikke billige, de og deres kollegaer har jo egentlig ikke interesse i at et projekt bliver leveret til tiden ... så tjener de jo ingen penge ;-)

  • 3
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere