International politiaktion mod dark web-sites: Admin brugte personlig Hotmail

21. juli 2017 kl. 10:423
Den formentligt største markedsplads på det såkaldte dark web er blevet lukket efter en international efterforskning.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Et internationalt samarbejde mellem blandt andet det amerikanske justitsministerium, Europol og politiet i en række lande har ført til lukningen af to store markedspladser på det såkaldte dark web. Det skriver Motherboard.

Aktionen er formentligt den mest omfattende siden lukningen af Silk Road, der også var en handelsplatform for både narkotika og våben. De to sider, som nu er lukket, AlphaBay og Hansa, blev ligeledes brugt til handel med illegale varer samt stjålne data.

Ifølge The Register havde administratoren bag AlphaBay brugt en Hotmail-adresse, vel at mærke den samme mailadresse han havde brugt i årevis. Det var også nemt for efterforskerne at indsamle beviser i sagen, for da de beslaglagde mandens bærbare computer, var der ingen kryptering, og de fandt administratorkodeord til AlphaBay.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Manden blev anholdt i Thailand, og senere blev han fundet død i et thailandsk fængsel, skriver Motherboard.

AlphaBay var det største illegale marked på dark web, som er en betegnelse for sider på internettet, som holdes skjult for almindelige brugere, ofte ved at gemme dem bag adresser på Tor-netværket. Hansa-handelspladsen var angiveligt baseret i Europa, hvor myndigheder i Holland og Tyskland har anholdt to bagmænd, samt skaffet information om 10.000 brugere, der har handlet på siden.

Angiveligt var flere af brugerne kommet til Hansa, efter AlphaBay blev lukket ned, men på daværende tidspunkt havde myndighederne overtaget kontrollen med begge sider og kunne således overvåge de brugere, der benyttede Hansa.

3 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
2
21. juli 2017 kl. 17:54

Det er der formentlig. Ellers ville det jo være super nemt for efterforskere at finde servere og deres ejere

1
21. juli 2017 kl. 16:06

Jeg kom til at tænke på noget ;-)

Som standard kører tor med 3 lag kryptering. Hvis jeg nu aktivt reducerer det til 1 lag, vil jeg så ikke kunne se hvilken IP en hidden service ligger på? Tor vil selvfølgelig også kunne se min IP, i stedet for en "tilfældig" relay-node.

Servicen kan vel principiel ikke se hvor mange lag kryptering er brugt, så den har vel ingen mulighed for at kræve at der bruges mindst x lag.

Eller er der noget jeg har overset?

/Henning