Intern Facebook-mail lækket: »Vi skal normalisere jævnlig scraping«

27. april 2021 kl. 03:454
Intern Facebook-mail lækket: »Vi skal normalisere jævnlig scraping«
Illustration: stori / Bigstock.
Datatilsynets it-sikkerhedsspecialist anerkender, at scraping er almindeligt - men ikke den slags, der har dannet grobund for det seneste, store Facebook-læk.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Det vakte en del genklang, da Facebooks internationale presseteam - ved et uheld - kom til at sende deres strategi og vurdering af det seneste datalæk til en belgisk journalist ved navn Pieterjan Van Leemputten. Udover millioner af borgere fra hele verden indeholdt lækket oplysninger om 640.000 danskere, og Version2 har lavet en søgemaskine der gør det muligt for dig at se, om du er en del af det:

Log ind og læs videre
Du kan læse indholdet og deltage i debatten ved at logge ind eller oprette dig som ny bruger, helt gratis.
4 kommentarer.  Hop til debatten
Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
4
3. maj 2021 kl. 16:49

Jeg tror, på trods af det hele, når alle argumenter er vejet, stadig at der er øget snyd og bedrag i dag, end der var engang.

Det har i hvert fald ikke altid været sådan, at sælger udover prisen for produktet, også lige sælger kundens tilgænglige personlige oplysninger.

Jeg erindrer heller ikke nogen, som konsekvent sendte regningen med kortest muligt frist, og heftigt gebyr for sen betaling - formodentlig fordi man tidligere skulle dokumentere at gebyret svarede til en reel udgift.

3
3. maj 2021 kl. 16:34

Det er helt korrekt at der surviver bias involveret. Men man ser ikke lange, seje, politiske træk på tværs af politiske skel som man gjorde før i tiden.

Generelt er der et pres på div. institutioner til at gøre noget nu, i denne valg periode, i dette kvartal, som der ikke var tidligere. Det tror jeg i højere grad har påvirket den negative udvikling, som jeg stadig mener eksiterer mere i dag end den gjorde engang.

Jeg tror, på trods af det hele, når alle argumenter er vejet, stadig at der er øget snyd og bedrag i dag, end der var engang.

2
28. april 2021 kl. 10:49

Emil Kampp, jeg ved at det er den herskende holdning at tro at firmaer og politkere lyver, stjæler og snyder mere end hvad de gjorde før i tiden, men faktum er bare at det bliver eksponeret langt mere nu, end hvad det gjorde før, især via SoMe. Netop derfor tror folk at alting var mere reelt og ærligt før i tiden, på trods af at det slet ikke forholder sig sådan. Du får det bare smidt i ansigtet mange gange på en dag fordi man har langt LANGT bredere nyhedsdækning nu end for bare 10-15 år siden.

1
27. april 2021 kl. 12:14

Er vel normalen? Engang var det ikke normalen at

  • politikere løj,

  • virksomheder stjal fra deres kunder, eller

  • at banker hvidvaskede penge.

Det er altsammen helt almindeligt i dag.