The Intercept: NSA benytter AT&T-faciliteter i otte store byer til overvågning

6 kommentarer.  Hop til debatten
The Intercept: NSA benytter AT&T-faciliteter i otte store byer til overvågning
Illustration: Wikipedia.
NSA benytter det amerikanske teleselskab AT&T's faciliteter og infrastruktur til at overvåge kommunikationsdata fra adskillige amerikanske internetudbydere, skriver The Intercept.
26. juni 2018 kl. 11:13
errorÆldre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Atlanta, Chicago, Dallas, Los Angeles, New York City, San Francisco, Seattle, og Washington, D.C.

I hver af disse byer findes faciliteter, der ejes af det kæmpe amerikanske teleselskab AT&T, og samtidig er en central del af NSA's overvågningsprogram.

Det indikerer blandt andet interviews, fortrolige dokumenter og offentlige registre ifølge det amerikanske medie The Intercept.

Mediet har identificeret i alt otte AT&T-faciliteter, der alle har netværksudstyr, som transporterer store mængder af internetdata tværs over USA og resten af verden. Alle er såkaldte »peering facilities«, som benyttes til at behandle data fra kunder af AT&T og andre internetudbydere.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ifølge The Intercept tyder det på, at faciliteterne udfører samme funktion som den AT&T-bygning på Lower Manhattan, som mediet i 2016 fandt »tungtvejende beviser« for var blevet brugt til NSA-overvågning under kodenavnet TITANPOINTE. Blandt disse beviser var lækkede Edward Snowden-dokumenter.

NSA betragter ifølge The Intercept AT&T som en af deres mest »betroede parnere« og har rost virksomheden for dens »ekstreme villighed til at hjælpe.«

Samarbejdet drejer sig dog ikke kun om AT&T-kunders data. De otte identificerede faciliteter behandler nemlig også data for andre internetudbydere og har »adgang til data, der transporteres på tværs af landet.«

Det udnytter NSA til overvågning ved at bruge AT&T's »massive infrastruktur« til i skjul at lytte til kommunikation, der behandles af andre virksomheder.

Ved at overvåge, hvad de kalder »peering circuits« på de otte faciliteter, kan NSA indsamle »ikke kun AT&T's data. De får alt data, der udveksles mellem AT&T's netværk og andre virksomheder,« fortæller Mark Klein, en tidligere AT&T-tekniker, der har arbejdet for selskabet i 22 år ifølge The Intercept.

6 kommentarer.  Hop til debatten
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
5
28. juni 2018 kl. 10:46

Af hvem? også NSA, eller også af danske parter? Har du adgang til noget dokumentation om det?

4
27. juni 2018 kl. 05:44

jeg tror også at det bliver de private firmaer (selvfølgelig for at bevare deres indtjening men the enemy of my enemy...) der skal sætte politikerne og bogstaverne på plads omkring privatliv og hvor grænsen går mellem sikkerhed og frihed. det økonomiske argument har det trods alt med at vinde rigtig tit.

og det er stadig sådan (det kan være jeg udtaler mig uheldigt nu) at det tech-giganterne har på mig, giver jeg dem jo selv, et eller andet sted. det andet har jeg ikke en rygende fis for at ændre på. jo, jeg kan kryptere og benytte vpn/tor men er det ikke bare en stakket frist? når man ser på de datakræfter der er i top supercomputere (og kvantecomputere når de engang bliver rullet ud bredt) kan skære igennem selv stærk kryptering på rekordtid.

det er en kamp mellem den beskyttelse vi kan få og den computerkraft der er til rådighed.

3
26. juni 2018 kl. 19:28

Både på fibre inde i landet og langs kysterne.

Bare endnu en grund til at have data inhouse og krypteret.
Samt prøve at bruge hardware og software, som man endnu ikke har fundet, eller ved der er bagdøre på.

Selv om man ikke rammer rigtigt, så betyder et fravalg noget, især hvis mange foretager det. Selv om det måske så ikke nytter meget. Som et valg af AMD i stedet for Intel, det løser også mange andre fejl. Samt det er billigere.

Hvis Apple, Intel, Microsoft, Dell, HP, IBM,Amazon, Facebook, Google ... blev fravalgt på grund af faren for spionage. Så synes USA nok, at Harley Davidson's udflytning er en lille ting.

2
26. juni 2018 kl. 15:37

Både på fibre inde i landet og langs kysterne.

1
26. juni 2018 kl. 12:39

Vi ved jo at NSA aflytter amerikanske borger, ulovligt også efter Amerikansk lov.

Hvorfor stoler vi så på at, der ikke foregår industrispionage mod EU.

Fordi de er vores gode venner ?

På tide at få lukket ned for Amerikanske firmaer i EU, som ikke opbevare data inden for EU, og samtidigt viser at der ikke er en snable ned i data fra USA.

Forstår ikke at firmaer som har patenter, eller stor samhandel med og i USA. At de tør bruge service, hardware og software i udvikling til dokumentation eller til kommunikation.

Hvis jeg var bare et mellemstor firma, ville jeg skifte til open source , hive data hjem og kryptere alt in house.

PS: VI skal heller ikke bruge Indien, eller andre 3 lande. Men det er mere på grund af inkompetence, korruption og slendrian, samt øje kun for profit eller besparelse som betyder datatab, eller spredning.