Intels supercomputerchip med 72 kerner på vej til desktoppen

Intels kommende Xeon Phi får plads i arbejdsstationer, som blandt andet kan bruges til at teste programmer til supercomputere.

Intels Xeon Phi-processorer har hidtil været beregnet til at blive brugt i supercomputere, men med den nye Knights Landing-udgave vil der også komme arbejdsstationer med Xeon Phi. Det skriver amerikanske PCWorld.

Xeon Phi er en mellemting mellem en almindelig processor og en grafikprocessor, og den nye udgave har hele 72 kerner. Normalt, hvis man altså er supercomputerkunde, leveres Xeon Phi på et PCI 3.0-indstikskort, men i de kommende arbejdsstationer vil det være Xeon Phi-processoren, der også står for styresystemet, og den er koblet direkte til 16 gigabyte MCDRAM-hukommelse.

Ifølge Intel vil Knights Landing-udgaven af Xeon Phi have en regnekraft svarende til cirka tre teraflops. Kraftige grafikprocessorer kan også levere ydelse i samme størrelsesorden, men Xeon Phi-kernerne har mere udbyggede instruktionssæt end grafikprocessorerne.

Intels planer på desktoppen vil i første omgang være nogle få færdigbyggede systemer, der eksempelvis er tiltænkt forskere, som vil afprøve deres kode på desktoppen, før de afvikler den på en supercomputer.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere