Intels nye ’lineal’ åbner for langt mere kompakt petabyte-lagring

Formfaktoren er beregnet til 1U-servere.

Intel kom denne uge med flere SSD-relaterede nyheder. Den nok mest spændende drejer sig om en ny formfaktor, som selskabet kalder for ‘ruler’, og som er beregnet til lagringsservere med en højde på helt ned til 1U, hvilket svarer til 44,5 mm. Et rack har oftest en højde på 42 U.

Traditionelt set er formfaktoren til lagringsenheder blevet bestemt ud fra behovene for harddisken, der både har skiver og motor. SSD’er består derimod blot af en eller flere PCB’er og kan dermed udformes langt mere fleksibelt - det er formfaktoren M.2 et eksempel på.

Heller ikke ruler-formfaktoren behøver at tage hensyn til harddiskenes behov. I stedet skal den være lavet til at kunne rumme flest mulige data, samtidig som at så lidt køling og strøm som muligt skal være påkrævet.

En lagringsserver med en højde på 1U skal kunne rumme så meget som 1 petabyte data, hvis den benytter SSD’er baseret på ruler-formfaktoren og Intels 3D NAND-teknologi.

Ifølge Techgage, som var blandt de første, som skrev om dette, er det nødvendigt med en højde på 4U, hvis man skal lagre 1 petabyte med data på harddiske, som hver kan lagre 10 terabyte.

Ifølge Intel skal selskabet i nær fremtid komme med både 3D NAND- og Optane-baserede SSD’er med ruler-formfaktor.

Intel offentliggjorde denne uge også flere andre nye SSD-produkter, blandt andet flere nye modeller med dobbelte porter. Dette gør det muligt at koble den samme SSD’er til to redundante lagrings-controllere. Også flere andre leverandører, som Samsung, HGST og Toshiba, tilbyder dette.

Denne artikel stammer fra norske digi.no

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere