Intels firmware-kur til fejlramte SSD’er virker ikke

26. august 2011 kl. 11:41
En alvorlig fejl på Intels 320-serie af flash-diske blev midt i august forsøgt løst med en firmware-opdatering. Men problemet er der stadig, lyder det arrigt fra kunderne.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Der var travlt over sommeren hos Intel med at få lokaliseret og løst en fejl, der omdannede SSD-diske i Intels 320-serie til drev på kun 8 megabyte.

Midt i august kunne firmaet så sende en firmware-opdatering på gaden, der skulle løse problemet, som blev døbt Bad Context 13x-fejlen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Men den længe ventede kur har ikke hjulpet patienten, lyder det nu fra sure kunder i Intels support-forum. Nogle oplever, at fejlen ikke blev løst, og en var ude for, at et drev, der ikke fejlede noget med den gamle firmware, pludseligt blev ramt af fejlen og ’skrumpede’ til 8 megabyte efter opgradering af firmwaren.

Intel har endnu ikke kommenteret i tråden, men ifølge flere brugere har Intel-medarbejder kontaktet folk direkte, hvis de har været ramt af fejlen efter opdatering.

Fejlen er opstået, når strømmen er blevet afbrudt til disken. Når SSD'en er blevet sat til igen, bliver den ikke genkendt af BIOS eller står til kun at have en kapacitet på 8 megabyte. Det er kun en mindre del af kunderne, der har været ramt af fejlen, men Intel opfordrede alle med en SSD i 320-serien til at opdatere med den nye firmware.

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger