Intelligente ringe skal begrænse Covid-19 i San Francisco

Illustration: Bigstock
Sundhedsmedarbejdere skal advares, før de smitter kolleger og patienter.

Mindst 2.000 akutmedicinske medarbejdere i den amerikanske by San Francisco vil i denne uge begynde at bære ringe, der sporer deres kropstemperatur og andre vitale tegn i en undersøgelse, som skal prøve at identificere den tidlige begyndelse af Covid-19 og hjælpe med at begrænse smitte.

Det skriver avisen The San Francisco Chronicle.

Ud over personale på University of California, San Francisco (UCSF) Medical Center og Zuckerberg San Francisco General Hospital, der skal bære den intelligente ring, har UCSF også startet en kampagne mandag for at overtale Oura Rings cirka 150.000 brugere om at dele deres medicinske data i håb om, at forskere kan udvikle en algoritme, der skal kunne opdage de tidligste stadier af coronavirus, før symptomerne viser sig.

Tidlig opdagelse vil give brugerne mulighed for at søge behandling og isolere sig selv. Især læger og sygeplejersker, der betjener sårbare patienter, kan blive hjemme fra arbejde. Holdet håber at udvikle en enhed til tidlig detektering til efteråret, når eksperter vurderer, at coronavirus vil vende tilbage i en anden bølge.

»Det vil hjælpe folk med at sætte sig selv i karantæne hurtigere og få behandling før. Det forventes tilbage i efteråret, og vi er nødt til at have redskaber klar,« udtaler psykiatriprofessor Ashley Mason, som er ledende forsker på projektet, til The San Francisco Chronicle.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (2)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere