Intelligente ringe skal begrænse Covid-19 i San Francisco

24. marts 2020 kl. 10:412
Intelligente ringe skal begrænse Covid-19 i San Francisco
Illustration: Bigstock.
Sundhedsmedarbejdere skal advares, før de smitter kolleger og patienter.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Mindst 2.000 akutmedicinske medarbejdere i den amerikanske by San Francisco vil i denne uge begynde at bære ringe, der sporer deres kropstemperatur og andre vitale tegn i en undersøgelse, som skal prøve at identificere den tidlige begyndelse af Covid-19 og hjælpe med at begrænse smitte.

Det skriver avisen The San Francisco Chronicle.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ud over personale på University of California, San Francisco (UCSF) Medical Center og Zuckerberg San Francisco General Hospital, der skal bære den intelligente ring, har UCSF også startet en kampagne mandag for at overtale Oura Rings cirka 150.000 brugere om at dele deres medicinske data i håb om, at forskere kan udvikle en algoritme, der skal kunne opdage de tidligste stadier af coronavirus, før symptomerne viser sig.

Tidlig opdagelse vil give brugerne mulighed for at søge behandling og isolere sig selv. Især læger og sygeplejersker, der betjener sårbare patienter, kan blive hjemme fra arbejde. Holdet håber at udvikle en enhed til tidlig detektering til efteråret, når eksperter vurderer, at coronavirus vil vende tilbage i en anden bølge.

»Det vil hjælpe folk med at sætte sig selv i karantæne hurtigere og få behandling før. Det forventes tilbage i efteråret, og vi er nødt til at have redskaber klar,« udtaler psykiatriprofessor Ashley Mason, som er ledende forsker på projektet, til The San Francisco Chronicle.

2 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
2
25. marts 2020 kl. 10:41

Det tog mig omkring 1 minut at finde Oura Rings pressekit med tonsvis af lækre fotos. I stedet bliver vi spist af med et generisk billede fra bigstock :-)

1
24. marts 2020 kl. 13:08

Det er på BT-niveau og ikke, hvad jeg forventer i V2, at omtale ringe som intelligente - og endda ikke blot i overskrift, men også i selve brødteksten.