Intelligent gamer-mus overvåger din hjerterytme mens du spiller

Illustration:
Et kickstarter projekt har lavet en mus, der holder øje med dine kropsignaler, mens du spiller computer. Opfindelsen kan optimere dit spil og advare dig, hvis din krop bliver for stresset.

I mange store sportsgrene er overvågning af blodtryk og hjerterytme blevet lige så almindeligt som træning og kostplan. En gamer-mus, der søger støtte på Kickstarter, vil give computerspillere samme mulighed.

Musen NAOS QG er udstyret med sensorer, der måler brugerens hjerterytme og sveden i håndfladen for at stille mere information til rådighed for den seriøse gamer.

»Ligesom atleter samler og analyserer data, vil vi gøre det samme for gamere. Give dig dybe indsigter og gøre dig i stand til at forstå dine reaktioner og optimerer din gaming,« skriver svenske MionixLabs, der står bag musen, på sin kickstarter-side.

Musen kan holde styr på præcision og klik-hastighed. Og alle informationer kan deles med brugeren direkte inde i spillet med et display – ikke ulig de displays, der giver vitale informationer om spillerens karakter.

Alt imens bliver musens data lagret, så du kan danne dig et overblik over dit stressniveau over tid. Systemet gemmer snapshots fra dit spil, så du kan finde ud af, hvilke situationer, der stresser dig mest. Og hvis stress-niveauet undervejs bliver for højt, kan musen advare dig om, at det kan være tid til at tage en pause.

MionixLabs arbejder på en API til musens software, som bliver åben og gratis. Det giver på sigt mulighed for at indopererer de rigtige biologiske data i spillet, så spil-karakteren sveder, når musen mærker sved fra hånden.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (5)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Cristian Ambæk

Jeg forstår ikke at dette ikke er mere udbredt i erhvervslivet den dag i dag. Stress er enormt udbredt, medarbejdere går ned med langvarig stress væk fra arbejdspladsen som så igen koster virksomheden penge. Og hvem nyder også at være syg?

Smarte gadgets i form af armbånds ure til puls, hjerteslags måling, temperature mm findes allerede. Men så vidt jeg ved er der ingen der har inkorporeret dem på en seriøs måde i erhvervslivet.

Jeg syntes jo det ville være smart med en form for kalender app, hvor jeg kunne skrive mine mål for dagen ind. Hvis jeg så blev for stresset kunne jeg så få af vide at jeg skulle tage en 10 minutters pause eller i hvert fald blive opmærksom på det. Og ved at det sker igennem en kalender app (andet) kunne jeg se hvad stressede mig mest.

Ved langvarig monitorering kan man vel også komme usunde helbredsmæssige symptomer i forkøbet?

Kender i til nogle firmaer der er begyndt at gå sådanne veje, eller andre tiltag for at holde medarbejdere top tunet?

  • 2
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere