Intel vil lade din computer op - trådløst

På årets IFA-messe i Berlin har Intel præsenteret en prototype på den trådløse ladeløsning, man agter at gøre kommercielt tilgængelig i løbet af 2016.

Først var trådløs strøm en fremtidsutopi, så blev det en ambition, og nu lader det til, at det for alvor er blevet realiserbart. Det har længe været muligt at oplade små elektroniske enheder som smartphones trådløst, men på årets IFA-messe har Intel netop præsenteret den første trådløse lader til laptops. Det skriver computerworld.com.

Med en effekt på 20 watt er opladeren i omegnen af fire gange så kraftig som de trådløse ladere til smartphones, vi har set indtil nu. Laderen er monteret under bordet og kan trænge igennem op til 5 centimeter bordplade uden problemer.

Til demonstrationen af teknologien blev det illustreret, hvordan laderen enten kunne oplade to smartphones eller en computer, så længe de lå inden for den 20 centimeter i diameter brede cirkel, laderen kan dække.

Laderen fungerer ved induktion og kan sammenlignes med den teknologi, der lader din elektriske tandbørste derhjemme. Blot i en betragteligt støre skala. Teknologien er et produkt af fusionen mellem to tidligere konkurrenter 'Alliance for Wireless Power' og 'Power Matters Alliance'.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (4)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Brian Hansen

Gennemsnits Laptops har vel en lader omkring 65-80w, ultrabools undtaget.
Så skal min laptop være slukket før der er positiv udvikling i kapaciteten af batteriet :P
Og så er spørgsmålet vel fortsat hvor sundt endnu mere stråling er..

  • 4
  • 0
Thore P. C. Kragelund

Hvorfor egentlig placere den under bordet? Er det ikke en kvindeting? Det må både være mere effektivt, og ikke mindst nemmere at ramme, hvis den ligger ovenpå? Men ok, så skal vi selvfølgelig bare have en endnu større klods liggende, som så stadig har en ledning :-p Bør vi ikke gå hele vejen og lave borde hvor de er bygget ind i bordpladen og deler strøm med en evt hæve/sænke-funktion?

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere