Intel: Vi anker bøden

Intel har ingen intentioner om umiddelbart at betale EU Kommissionens bøde på knap otte mia. kroner.

Dette fremgik af en telefonkonference, som Intels administrerende direktør Paul Otellini i al hast havde arrangeret i går eftermiddags.

»Efter vores mening er bøden forkert. Den bygger blandt andet på en misforståelse af en del af det materiale, som vi har leveret. Desuden er der en stor del af vores materiale, som slet ikke har fået lov til at indgå i sagen. Derfor vil vi nu læse materialet, der ligger til grund for bøden, men som vi endnu ikke har fået tilsendt, « sagde Paul Otellini.

Ifølge Paul Otellini har Intel kun modtaget et sagsresumé på tre sider og mangler derfor det originale dokument, der fylder omkring 500 sider.

Intels investorer lod sig ikke ryste af nøden, ganske vist faldt Intels aktie onsdag omkring en halv procent på Nasdaq-børsen i New York, men det skete i et surt marked, hvor aktieindekset faldt cirka tre procent og halvlederindekset dykkede med 2,5 procent. AMD, der er Intels største konkurrent så sin aktie stige knap en procent.

AMD var i øvrigt ikke sen til at udsende sin egen pressemeddelelse, hvor AMD ikke overraskende erklærede sig ganske enig i, at Intel burde straffes for sine handlinger.

Under telefonkonference blev Intels Paul Otellini også spurgt, om han forventede en kundeflugt. Hertil svarede han kort og kontant, at han ikke forventede, at bøden ville få Intels kunder til at skifte til inferiøre produkter, der bliver solgt til overpris.

Intel har anket en lignende sag fra Sydkorea, mens firmaet i Japan blev tvunget til at ændre sine skriftlige kontrakter, men ikke sin handelspraksis.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (1)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Thorbjørn L_.

Den bygger blandt andet på en misforståelse af en del af det materiale, som vi har leveret

Meget hurtigt konklusion i betragtning af de selv erkender, at de kun har læst et Resumé.

Underligt er det også, at de vil nærlæse alle 500 sider, hvis de ved, at det forholder sig de selv siger (og at de i EF-domstolen står med en klar vindersag)

De fleste ville nok blive overraskede hvis Intel ikke ankede dommen...

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere