Intel-topchef bagtaler Windows 8

27. september 2012 kl. 13:283
Windows 8 er ufærdigt og bliver lanceret alt for hastigt, har Intels CEO Paul Otellini angiveligt udtalt på et privat møde i Taiwan tirsdag. Intel trækker nu officielt i land
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Microsoft er alt for ivrige for at få Windows 8 langet over disken, og de har ikke gennemtestet det korrekt. Udtalelserne stammer angiveligt fra Intels topchef Paul Otellini, da han holdt en møde med virksomhedens ansatte i Taiwan tirsdag. Det er en anonym kilde fra det private møde, som har gengivet topchefens ord, skriver Bloomberg.com.

De udtalelser har Intel dog senere fjernet fuldstændig fra deres officielle udlægning af, hvad der blev sagt på mødet. Firmaet skriver ifølge Microsoft-bloggeren Mary Jo Foley sådan her:

»Windows 8 er en af ​​de bedste ting, der nogensinde er sket for Intel - med henvisning til betydningen af ​​touch interface kommer til mainstream computere og den enorme bølge af spændende nye Ultrabooks og tablets,«.

Intel og Microsoft har historisk set et meget tæt samarbejde, hvor Intel har leveret microprocessorer til de facto-standarden inden for styresystemer Windows. Otellinis bemærkninger kommer i forlængelse af den kritik fra analytikere, som Michael Cherry hos it-mediet Directions on Microsoft.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Han mener, at Windows grundlæggende er sundt og fremtidsholdbart, men at Windows 8 mangler en bred vifte af robuste applikationer, og at pc-producenterne ikke har haft tid nok til at fremstille drivere, som eksempelvis forbinder software til printere, skriver Bloomberg.com og refererer til Michaels Cherrys vurdering.

Alex Gauna, analytiker hos JMP Securities LLC i San Francisco, udtaler også:

»Vi er bekymrede over omfanget af fejl og finjusteringer, der synes nødvendigt for at få de endelige produkter målrettet Windows 8 klar til prime time.«

3 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
1
28. september 2012 kl. 08:40

Water wet, fire hot!

Siden hvornår har Microsoft kommet med en god, gennemtestet første release? Nu ved jeg godt at nogen vil sige Windows 7, men i bund og grund er Windows 7 jo blot Vista som den burde have været, det er samme platform, men udviklet færdig. Det samme er der at sige om hvert andet OS de nogen siden har sendt ud... Alligevel lykkes det for dem gang på gang.

2
28. september 2012 kl. 10:15

Jeg har nu kørt med RTM versionen af Windows 8 siden den udkom på MSDN 15. August (og bruger det professionelt ca. 14 timer om dagen) og jeg oplever det som værende klippe-stabilt og har ikke rigtig bemærket nogle børnesygdomme endnu (som f.eks. Vista var fyldt med).

Jeg vil sige det er fuldt på niveau med Windows 7 hvad dette angår. Og så er der et par lækre ting i Windows 8 i professionel sammenhæng såsom ægte Hyper-V understøttelse istedetfor Virtual PC og den indbyggede support for at mounte ISO'er er også rigtig lækker.

Hvad Metro angår har jeg bitchet en del på diverse Microsoft blogs over dette i professionel sammenhæng, men må efterhånden indrømme at jeg mærker meget lidt til det efter at have brugt det i 1,5 måned. Min største anke mod Metro er faktisk ikke start menuen, men at Metro programmer ikke kan afvikles i windowed mode på en Workstation - hvilket betyder at WinRT frameworket ikke rigtig kan anvendes til noget seriøst, som er synd og skam da det ellers virker ret lækkert.

3
1. oktober 2012 kl. 09:00

14 timer om dagen... Husk nu at få mad og søvn nok.