Intel: Slut med alle de forvirrende navne

Ud med Core 2 Duo og andre navne, som kunderne ikke forstår. Fremover vil Intel kun bruge navnene Core i3, i5 og i7, og de bliver ikke ændret for de kommende generationer.

Intel har besluttet at simplificere navngivningen af firmaets processorer, således at de i fremtiden kun vil blive kendt under betegnelserne Core i3, i5 og i7, fortæller Intels Mark Brailey, der er ansvarlig for navngivningen.

»Vi har i alt for mange år forvirret forbrugerne ved at have alt for mange betegnelser. Vi har også forsøgt at markedsføre både processorer og platforme, hvilket har forvirret yderligere,« siger Mark Brailey til Version2.

Nu skærer Intel ind til benet og nøjes med de tre betegnelser, hvortil selvfølgelig kommer Atom-processoren og diverse server-processorer.

Man skal ikke forvente, at der kommer yderligere betegnelser i form af i4 eller i9 for den kommende hexacore-processor (seks kerner), der forventes frigivet i slutningen af næste måned.

»I stedet for konstant at give processorer nye og forvirrende betegnelser, holder vi os nu til de tre modeller, som vi så vil markedsføre som nye og forbedrede, når det sker,« siger Mark Brailey.

»Vi skal samtidig huske på, at set med forbrugernes øjne så sælger vi ikke færdige produkter, men blot ingredienser, som ikke skal overeksponeres. Vores interne undersøgelser har også vist, at forbrugerne blev meget forvirrede over betegnelser som Core Solo, Core Duo, Core 2 Duo, Core 2 Quad, Centrino, Viiv og så videre,« slutter Mark Brailey.

Foruden de tre faste navne vil Intel stadig beholde de enkelte modelnumre for hver type processor, så det er muligt at se den relative ydeevne for hver processor.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (11)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#11 Kenn Nielsen

»Vores interne undersøgelser har også vist, at forbrugerne blev meget forvirrede over betegnelser som Core Solo, Core Duo, Core 2 Duo, Core 2 Quad, Centrino, Viiv og så videre,«

Jeg forudser:

Core2Duo bliver nu "Core-i3 Classic D2000" CoreSolo bliver nu "Core-i3 Classic S1000"

Find selv på flere ;-)

K

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere