Intel scorer supercomputeraftale med Cray

Cray, der bruger AMD-processorer dets supercomputere, har nu indgået en aftale med giganten Intel.

En af AMD's bedste allierede i kampen for at profilere selskabets Opteron-processor, supercomputerveteranen Cray, er nu gået i seng med AMD's betydeligt større rival Intel.

Cray og Intel har offentliggjort et samarbejde om at udvikle servere til supercomputere baseret på Intels processorer. AMD's Opteron konkurrerer på det marked med Intels Xeon.

Cray har leveret tre af de 10 kraftigste supercomputere i verden lige nu, som alle benytter AMD's Opteron. Intel har leveret Xeon-processorer til tre af de øvrige på top 10 listen, mens IBM's Power-processorer driver resten.

Intel har på det seneste formået at levere processorer, der viser bedre resultater i topydelsen under maksimal belastning end AMD's processorer. AMD har tidligere haft en fordel ved at kunne vise bedre skalering af ydelsen over flere kerner og sokler i samme system, men bliver samlet set overhalet af Intel, hvis man udelukkende måler på antal operationer pr. sekund.

Mens mange kunder er begyndt at se på ydelse pr. watt, så er supercomputermarkedet for de største systemer fortsat et spørgsmål om kommatalsberegninger pr. sekund, selvom strømudgiften til en supercomputer let kan udgøre halvdelen af de samlede omkostninger.

AMD forventer at kunne hale lidt ind på Intel senere i år med nye processorer, men selskabet halter fortsat en halv til en hel generation bagefter i fremstillingsteknologi og skal derfor designe sig til at overvinde Intels forspring.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere