Intel sætter en stopper for overclocking af billige Skylake-processorer

16 kommentarer.  Hop til debatten
En BIOS-opdatering skal forhindre brugerne i at presse mere regnekraft ud af deres Intel-processorer, end Intel har specificeret dem til.
10. februar 2016 kl. 11:01
errorÆldre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Det var ikke meningen, at pc-brugere med mod på at skrue op for spændingen på deres bundkort, skulle kunne gøre det med alle Intels nye Skylake-processorer. Nu vil Intel udsende en firmware-opdatering, der skal forhindre overclocking, skriver PCWorld.com.

Overclocking gør det muligt at øge clockfrekvensen i en processor, så den arbejder hurtigere end de specifikationer, producenten anbefaler.

Normalt tillader Intel kun overclocking for visse modeller af selskabets processorer, som typisk sælges til entusiaster, der ønsker at bygge ekstra kraftige systemer.

Den nyeste generation af Intel-processorer, Skylake-serien, giver imidlertid mulighed for at overclocke de billigere udgaver, så man kan få lidt ekstra regnekraft uden at betale ekstra.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Overclocking vil normalt betyde, at man har brudt Intels garanti, hvis processoren ikke kan holde til den øgede belastning.

16 kommentarer.  Hop til debatten
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
16
4. april 2016 kl. 13:13

For mig er det flysimulatorer, og der taber AMD på single core ydelse - desværre. Det ville være rart med en tilbagevenden til en egentlig konkurrencesituation på desktop-processorer i den kraftige ende.

Et andet punkt hvor AMD er udfordret lige nu er TDP, hvor deres top-serie har en TDP på 200W. Det er mere end jeg umiddelbart synes er sjovt at skulle aflede...

15
16. februar 2016 kl. 17:11

Nej lidt mere, som du kan se her, har AMD slet ingen CPU i den høje ende. Der hvor AMD også halter mest er ved høj Clock på 1 eller 2 core. Her taler vi nok om ydelser forskel på 30-60 procent.

http://www.tomshardware.com/reviews/cpu-hierarchy,4312.html

Husk det er spil, og 3-5 frame, og lack på 5-10 ms kan gøre forskel på at vinde eller tabe.

14
11. februar 2016 kl. 23:04

AAA titler :)http://www.anandtech.com/bench/product/697?vs=288Tænk over alderen af CPU'en i den benchmark. State of the art AMD vs. 6år gammelt medium-class Intel. I spil testene er der virkelig forskel, de andre tests er lidt mere hip som hap, hvor de hårdt multithreadede falder ud til AMD's fordel. Og så er der strømforbruget, ikke mindst hvis man begynder at overclocke. Min gamle Phenom X6 blev så varm at den silikone pakning på min backplate var blevet sveden, det har jeg alligevel aldrig set i ~20års vandkøling :P I dag har jeg fortsat en i7 2600k, simpelthen fordi det er svært at få en moderne CPU der kan klare 5GHz stabilt :)

13
11. februar 2016 kl. 18:53

Hvilke spil er der tale om her? Er det tetris i browseren, eller AAA titler på konkurrence plan? Hvor fejler det, er det 1-2 fps mindre eller?

12
11. februar 2016 kl. 16:08

Har ikke noget mod AMD, bruger dem flittigt. Men til spil er middelmådigt ikke godt nok, selv om ydelsen til pris er god.

11
11. februar 2016 kl. 14:06

Problemet med AMD processorer er deres single-thread ydelse. Selv den nyeste FX model kan dårligt nok hamle op med en Intel i5 2500k på det punkt, og rigtigt meget er stadigvæk så dårligt optimeret til multithreading at Intel's CPU'er blæser AMD bagover. Ikke mindst spil!

10
11. februar 2016 kl. 13:42

Ja det er synd at AMD ikke er med i toppen af klassen med x86 CPU'er.
Med lidt mere konkurrence, var dette måske ikke sket, eller man kunne smutte over til konkurrenten.

Jeg ved ikke hvad så mange har imod AMD. Selv bruger jeg en AMD FX-8350 X8 som jeg er yderst tilfreds med. Jeg valgte den bevidst over Intel processorer da den til prisen giver bedre virtualisering og har langt færre restriktioner end Intel sætter på alt andet end deres dyreste CPU'er.

De sidste 6 måneder er det højeste den har været op på, 35 Celcius lige meget hvor meget jeg smider i hoved på den.

9
10. februar 2016 kl. 21:15

Det ser ud til at det bare er en maskinoversat artikel, hvor "journalisten" ikke kender til emnet der skrives om.

Med en hurtigt Internet søgning, ser det ud til at skylake er meget nemme at overclock. Men Intel er utilfreds med at ikke K-serie kan overclockes ved at bios, "snyder" cpu ved at ændre frekvensen, i stedet for multiplayer som man normalt gør ved overclocking.

Og sikkert en helt lang god teknisk historie, men nu vil jeg ikke tage arbejdet for V2, ved at skrive og finde hele historien. Men sikkert lige så god som da man kunne overclocke AMD processor, ved at skrive på dem med en blyant.

http://wccftech.com/intel-skylake-nonk-processors-feature-overclocking-support-adjustable-bclk-memory-igpu-oc/

8
10. februar 2016 kl. 13:53

Kan der være tale om en svipser fra Intels side? De sidste mange generationer har det altid været K modellerne der var unlocked og overclocking var dækket af garantien, hvis man holdt sig inden for specs for spænding (ikke at de nogensinde checker op på det hvis du sender en død K model ind til RMA)

5
10. februar 2016 kl. 13:10

Vi har blot "begrænset forbrugsret".

Er der nogen der forhindrer dig I at bruge din egen BIOS der ikke har denne forhindring? I feature 53 eksemplet er der nogen (Apple) der bevidst forhindrer dig i at bruge 3. parts dele. Er der samme politisk (økonomisk) motiverede forhindring på en bios?

4
10. februar 2016 kl. 13:02

"Man skal smide sig medens jernet er varmt".

??? Hvid mand, sort tale.

Derimod kunne de nok have tænkt:

Man skal smede, mens jernet er varmt.

3
10. februar 2016 kl. 12:55

Ja det er synd at AMD ikke er med i toppen af klassen med x86 CPU'er. Med lidt mere konkurrence, var dette måske ikke sket, eller man kunne smutte over til konkurrenten. Vi må håbe at AMD stadig har råd og lysten til at komme med en ny generation CPU'er, der kan tager kampen op i gamer segmentet også.

2
10. februar 2016 kl. 12:40

Apple's HQ står intakt efter "Error 53" overgrebet, så Intel har vel tænkt : "Man skal smide sig medens jernet er varmt".

K

1
10. februar 2016 kl. 12:33

Vi har blot "begrænset forbrugsret".