Intel-processorer ramt af mikrokode-bug: Slå hyper-threading fra

26. juni 2017 kl. 12:51
Intel-processorer ramt af mikrokode-bug: Slå hyper-threading fra
Illustration: Intel.
En potentielt alvorlig fejl, som påvirker nyere Intel-processorer, er dukket op.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Flere nyere processorer fra Intel har vist sig at indeholde en bug, der kan få systemer til at opføre sig uforudsigeligt, hvis hyper-threading er slået til. Problemet er nærmere beskrevet i en advisory på en malingliste for Linux-distributionen Debian, hvor der bliver talt om, at de ramte processorer kan 'dangerously misbehave when hyper-threading is enabled'.

Det oplyser The Register.

Fejlen kan påvirke Skylake og Kaby Lake Intel Core-processorer samt server-processorerne Xeon V5 og Xeon V6. Også visse Pentium-modeller skulle være påvirkede.

Symptomerne på fejlen skulle kunne være alt fra data-korruption over data-tab til fejlagtig opførsel i applikationer og systemer.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Problemet blev rapporteret til holdet bag Debian af udvikler ved OCamlL Mark Shinwell, da en compiler udløste problemer relateret til Intel-mikrokode.

Løsninger

Alt afhængig af den specifikke processor-model kan der være forskellige løsninger til at undgå fejlen, fremgår det af Debian-beskeden. Beskeden indeholder også metoder til at identificere, om man har en processor, der måtte være påvirket af problemet.

Hvad Debian angår kan brugere med Kaby Lake-processorer kontakte system-leverandører i forhold til BIOS/UEFI-opdateringer - og indtil da slå hyper-threading fra.

Debian-brugere med Skylake-processorer kan - alt afhængig af processormodel - installere en intel-hyperthreading-pakke. Alternativt lyder rådet at slå hyper-threading fra og vente på et BIOS/UEFI-rettelse.

Brugere af andre ikke-Debian-systemer må ifølge The Register vente på platforms-specifikke rettelser eller på opgraderinger til BIOS/UEFI fra de pågældende system-leverandører.

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger