Intel parat til at betale dansk skattesmæk på 2 mia. - 14 år efter Giga-køb

Det er 14 år siden, chipgiganten Intel købte danske Giga, og først nu ser det ud til, at der bliver sat punktum for en skattesag i milliardklassen om prissættelsen.

Intel ser ud til at være parat til at betale et skattesmæk på cirka to milliarder kroner til den danske stat. Det skriver Børsen i torsdagens avis.

Den amerikanske chipgigant har i sit seneste regnskab for det danske datterselskab afsat de to milliarder i forventning om at indgå et forlig med Skat i en sag, som nu har verseret i seks år.

For 14 år siden købte Intel den danske producent af netværkschip Giga for cirka 10 milliarder kroner. Senere blev hovedparten af Giga, herunder de immaterielle rettigheder, solgt videre internt i Intel-koncernen for 1,9 milliarder kroner.

Det var imidlertid langt under den reelle pris ifølge Skats vurdering, og derfor mener Skat, at Intel med vilje satte prisen lavt for at betale mindre i skat for salget i Danmark.

Skat fører en række tilsvarende sager om prissætning ved salg mellem datterselskaber, hvor blandt andet Microsoft også risikerer at skulle betale et milliardbeløb for salget af visse rettigheder til det tidligere Navision til Microsofts irske afdeling.

Læs også: Microsoft betaler milliardbeløb i ekstra skat til statskassen

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (5)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#2 Morten Andersen

Hvordan gik det med det? Som jeg husker det fusede det næsten øjeblikkeligt ud og blev til sidst lukket og slukket - så det kunne vel tyde på at firmaet ikke var så mange penge værd som Intel betalte for det og at Intel's interne afregningspris derfor har været retvisende.

  • 0
  • 0
#3 Lars Juul

Hvordan gik det med det? Som jeg husker det fusede det næsten øjeblikkeligt ud og blev til sidst lukket og slukket

Opkøbet var i 2000, og lukningen i 2007, så vidt jeg ved. Derimellem blev der udviklet mange nye og konkurrencedygtige produkter i virksomheden.

Men du husker måske den der lille dot-com boble, der sprang i 2000, og som resulterede i enorme mængder uudnyttet netværkskapacitet, der som fik telecom equipment makers til at gå på røven på stribe? Kombinér det med nogle mindre heldige strategiske beslutninger fra moderfirmaet, et CEO-skifte i Intel og en "first 90 days"-plan, så har du balladen.

Små fabless halvlederfirmaer, der rent teknologisk ikke kan integreres i Intel's foundries har det svært i rollen som opkøb.

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere