Intel opruster på supercomputere med købet af Infiniband

Med købet af Qlogic for 713 millioner kroner sikrer Intel sig den vigtige Infiniband-teknologi, der blandt andet skal hjælpe chipgiganten på markedet for supercomputere.

Chip-producenten Intel putter nu flere muskler i sin netværksdivision med opkøbet af netværksteknologien Infiniband. Det oplyser Intel i en pressemeddelelse.

Det skal hjælpe Intel med at styrke sin satsning på infrastruktur til datacentre, men også på området for high performance-computing og supercomputere, hvor lynhurtigt netværk mellem mange knudepunkter af processorer ofte er en afgørende parameter for dem samlede ydelse.

Læs også: Vestas' nye supercomputer nr. 53 på verdensranglisten: 14.664 kerner og 29 terabyte ram

Intels vision er, at målet om en ydelse målt i exaflop per sekund fra supercomputere nås i 2018. En exaflop er 10^18 floating point-operationer.

I dag måles ydelse af de allerhurtigste supercomputere i verden typisk i petaflop per sekund, altså en faktor tusind mindre end målet.

»Qlogics teknologi og ekspertise er vigtige aktiver, som skal levere den skalerbare systemstruktur, der er nødvendig for realiseringen af denne vision. Tilføjelsen af Qlogics InfiniBand-produktlinje til vores netværksportefølje vil give flere valgmuligheder og exceptionel værdi til vores datacenter-kunder,« udtaler underdirektør Kirk Skaugen fra Intels Data Center-afdeling.

Konkret køber Intel de Infiniband-relaterede produkter og aktiver hos ejeren, Qlogic. Ifølge Wired News har Intel betalt 125 millioner dollar for ordren, svarende til 713 millioner kroner.

Intel tager et vigtigt skridt hen imod højeffektivt computerbrug med overtagelsen af InfiniBand

Teknologi og ekspertise fra Qlogic forøger netværksporteføljen med det bedste inden for ydelsesstærk computerstrukturteknologi

SANTA CLARA, Californien, den 23. januar, 2012 – Intel Corporation offentliggjorde i dag, at de har indgået en aftale med Qlogic, som indebærer opkøb af produktlinjer og visse aktiver, der er forbundet til firmaets InfiniBand-virksomhed. En stor del af de ansatte i denne virksomhed forventes at takke ja til en ansættelse hos Intel.

Overtagelsen er designet til at forbedre Intels netværksportefølje og give skalerbar high-performance computing-strukturteknologi (HPC) samt støtte op om Intels vision om at innovere på området for strukturarkitektur med en målsætning om at nå ExaFLOP/s-ydeevne i 2018. En ExaFLOP /s er en trillion computeroperationer per sekund, hundrede gange mere end vore dages hurtigste supercomputere.

Handlen forventes afsluttet ved udgangen af indeværende kvartal – de sædvanlige betingelser ventes opfyldt.

”Ved den internationale Supercomputing Conference 2011 løftede Intel sløret for en dristig vision om at redefinere HPC-ydeevnen og bryde Exascale-barrieren i 2018,” udtaler Kirk Skaugen, Vice President og General Manager for Intels Data Center og Connected System Group. ”Qlogics teknologi og ekspertise er vigtige aktiver, som skal levere den skalerbare systemstruktur, der er nødvendig for realiseringen af denne vision. Tilføjelsen af Qlogics InfiniBand-produktlinje til vores netværksportefølje vil give flere valgmuligheder og exceptionel værdi til vores datacenter-kunder.”

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (1)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Palle Due Larsen

Selvom exaflop per sekund ikke er direkte forkert, så skurrer det lidt i mine ører. Normalt taler man om flops, ikke fordi det er flertal, men fordi ps står for per second. Så jeg ville foretrække exaflops istedet for exaflop per sekund.

  • 2
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere
IT Company Rank
maximize minimize