Intel og Samsung lover bedre holdbarhed i nye SSD'er til datacentret

Selvom de nye SSD'er til datacentret fra Intel og Samsung bygger på den billigere MLC-teknologi, så lover de to producenter holdbarhed i samme klasse som dyrere drev.

Både Intel og Samsung har nu annonceret de nye generationer af de to producenters SSD-drev til datacentre, og begge har valgt at bruge MLC-teknologien, som de dog lover vil holde lige så godt som dyrere drev.

Intel lover således, at den nye DC S3700-serie kan holde til 10 fulde overskrivninger hver dag i fem år, oplyser selskabet ifølge en pressemeddelelse.

Ifølge Intel er det muligt takket være dels nogle forbedringer i NAND-fremstillingsteknologien og Intels firmware til at mindske sliddet på hukommelsescellerne.

Den nye serie bruger MLC, som også anvendes i billige drev til forbrugermarkedet, men som normalt har ringere holdbarhed end SLC, der oprindeligt var den foretrukne teknologi til SSD i datacenteret. Der er imidlertid en stor prisforskel på SSD baseret på SLC og MLC, fordi MLC fremstilles i større mængder og giver større datatæthed.

Læs også: SSD'ernes holdbarhed falder: Drev fejler efter få måneder

Nedsat strømforbrug

Ifølge Intel er strømforbruget også sat ned i den nye serie, så der udvikles mindre varme fra drevene.

Samsung har ligeledes i den nye SM843-serie valgt at bruge MLC-hukommelse, men selskabet hævder ifølge en pressemeddelelse at kunne få mindst to til tre gange længere holdbarhed ud af drevene end tilsvarende drev på markedet.

Ifølge Samsung er der også tale om en betydelig forbedring i forhold til Samsungs tidligere drev til datacentret, hvor mængden af data, der kan skrives til drevet i dets levetid, er øget med 1.600 procent.

Samsung har også lanceret en ny high-availability-serie af SSD-drev SM1625, der har to SAS-porte og er beregnet specielt til eksterne storagesystemer i datacenteret.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk

Følg forløbet

Kommentarer (1)

Kommentarer (1)
Morten Madsen

Samsung's "nye" 840 serie SSD er lavet med TLC og er angivligt lige så holdbar som deres MLC produkter. Intel laver lign. teknologi til TLC selvom de vist ikke har frigivet nogle TLC SSD'er endnu.
Jeg tvivler på at SLC baseret SSD produkter vil være særlig udbredt om få år, de er for dyre! Consumer MLC/TLC SSD produkter kan allerede benyttes i enterprise miljøer i dag uden at holdbarhed er et problem, men det kræver at man laver controllere og lign. der benytte SSD'erne på den rigtige måde.

www.purestorage.com lover 5 års garanti på SSDerne i deres produkter (som er lavet til "tier 1") og det er consumer samsung SSD'er de benytter.

Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer

Pressemeddelelser

Silicom i Søborg har fået stærk vind i sejlene…

Silicom Denmark arbejder med cutting-edge teknologier og er helt fremme hvad angår FPGA teknologien, som har eksisteret i over 20 år.
22. sep 10:29

Conference: How AI and Machine Learning can accelerate your business growth

Can Artificial Intelligence (AI) and Machine Learning bring actual value to your business? Will it supercharge growth? How do other businesses leverage AI and Machine Learning?
13. sep 2017

Affecto has the solution and the tools you need

According to GDPR, you are required to be in control of all of your personally identifiable and sensitive data. There are only a few software tools on the market to support this requirement today.
13. sep 2017