Intel og Samsung lover bedre holdbarhed i nye SSD'er til datacentret

Selvom de nye SSD'er til datacentret fra Intel og Samsung bygger på den billigere MLC-teknologi, så lover de to producenter holdbarhed i samme klasse som dyrere drev.

Både Intel og Samsung har nu annonceret de nye generationer af de to producenters SSD-drev til datacentre, og begge har valgt at bruge MLC-teknologien, som de dog lover vil holde lige så godt som dyrere drev.

Intel lover således, at den nye DC S3700-serie kan holde til 10 fulde overskrivninger hver dag i fem år, oplyser selskabet ifølge en pressemeddelelse.

Ifølge Intel er det muligt takket være dels nogle forbedringer i NAND-fremstillingsteknologien og Intels firmware til at mindske sliddet på hukommelsescellerne.

Den nye serie bruger MLC, som også anvendes i billige drev til forbrugermarkedet, men som normalt har ringere holdbarhed end SLC, der oprindeligt var den foretrukne teknologi til SSD i datacenteret. Der er imidlertid en stor prisforskel på SSD baseret på SLC og MLC, fordi MLC fremstilles i større mængder og giver større datatæthed.

Læs også: SSD'ernes holdbarhed falder: Drev fejler efter få måneder

Nedsat strømforbrug

Ifølge Intel er strømforbruget også sat ned i den nye serie, så der udvikles mindre varme fra drevene.

Samsung har ligeledes i den nye SM843-serie valgt at bruge MLC-hukommelse, men selskabet hævder ifølge en pressemeddelelse at kunne få mindst to til tre gange længere holdbarhed ud af drevene end tilsvarende drev på markedet.

Ifølge Samsung er der også tale om en betydelig forbedring i forhold til Samsungs tidligere drev til datacentret, hvor mængden af data, der kan skrives til drevet i dets levetid, er øget med 1.600 procent.

Samsung har også lanceret en ny high-availability-serie af SSD-drev SM1625, der har to SAS-porte og er beregnet specielt til eksterne storagesystemer i datacenteret.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk

Kommentarer (1)

Morten Madsen

Samsung's "nye" 840 serie SSD er lavet med TLC og er angivligt lige så holdbar som deres MLC produkter. Intel laver lign. teknologi til TLC selvom de vist ikke har frigivet nogle TLC SSD'er endnu.
Jeg tvivler på at SLC baseret SSD produkter vil være særlig udbredt om få år, de er for dyre! Consumer MLC/TLC SSD produkter kan allerede benyttes i enterprise miljøer i dag uden at holdbarhed er et problem, men det kræver at man laver controllere og lign. der benytte SSD'erne på den rigtige måde.

www.purestorage.com lover 5 års garanti på SSDerne i deres produkter (som er lavet til "tier 1") og det er consumer samsung SSD'er de benytter.

Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer

Pressemeddelelser

Big Data Lake Summit: Fast and Trusted Insights

If you want to outpace, outsmart and outperform your competition in a digital world, you need trusted data that can be turned into actionable business insights at speed.
24. apr 2017

Welcome to Free course to learn about the combined power of Alteryx and Qlik!

Affecto invites to a free course, where we want to share our knowledge of this self-service analysis platform together with the power of Qlik.
20. apr 2017

Robotics Process Automation (RPA) changes the way organizations think about and perform work at a reduced cost, higher efficiency and greater productivity

Join us for this exiting seminar, which Affecto hosts with our business partner SmartRPA May 3rd, 2017 at 13.00 in Copenhagen.
30. mar 2017