Intel og Google i nyt samarbejde: Android skal køre på Intel-processorer

Fremover vil Android-styresystemet også køre på Intels Atom-processorer, og ikke kun ARM-arkitektur som i dag. Samtidig lover Intel mere strømbesparende udgaver af Atom.

Når du skal købe din næste Android-enhed, kan du måske få lov at vælge mellem en ARM-udgave og en Intel Atom-model.

Et nyt samarbejde om Android skal nemlig sikre, at alle fremtidige udgaver af styresystemet vil kunne køre lige så vel på Intels Atom-processor, som det i dag gør på ARM-arkitekturen.

Det lovede selveste Andy Rubin, Googles Android-direktør, på scenen til konferencen Intel Developer Forum i San Francisco tirsdag.

Android bliver i dag primært brugt på telefoner og tavlecomputere, hvor Intel ikke har haft held endnu i konkurrencen med ARM-processorens lavere strømforbrug. Men nye udgaver af Intels Atom-processorer fra Medfield-serien, baseret på 22 nanometer-teknologi, skulle i løbet af 2012 bringe Intel tilbage i kampen - ifølge Intel selv. Det skriver Informationweek.

Når Medfield-serien er klar til brug, vil der komme telefoner med Intel-processorer og x86-arkitektur, lød det fra Intel.

Intel har på trods af en meget dominerende position inden for processorer til traditionelle computere været presset af ARM og det væsentligt lavere strømforbrug, ARM-teknologien kan levere. Således har Microsoft, der ellers om nogen har været Intels nære allierede, lovet at det kommende Windows 8-styresystem både vil kunne køre på x86-computere og på ARM-enheder.

Intel og Google har i øvrigt også indledt et samarbejde om Chrome OS og Google TV.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (2)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere