Intel: Moorestown bruger 50 gange mindre strøm end Atom

Først lød salgstalen fra Intel på ti gange mindre strømforbrug i den kommende Moorestown, afløseren til Atom-processoren. Det tal er nu skruet op til 50.

Intels arvtager til den mobile Atom-processor, Moorestown, bliver ifølge processorfirmaet ikke kun ti gange, men 50 gange mere strømbesparende end Atom-famillien. Det skriver V3.co.uk.

Det fortalte underdirektør i Intels Ultra Mobility Group, Anand Chandrasekher, ved konferencen Semicon West 2009, hvor prototyper på Moorestown blev fremvist.

Intel har i længere tid reklameret med at have forbedret strømforbruget i Moorestown med en faktor ti i forhold til Atom-processoren, men det er angiveligt lykkedes få tallet op på 50 i stedet.

»Vi har fortalt jer to gange, at vi ville forbedre strømforbruget med en faktor ti. Nu er det lykkedes os at få det op på en faktor 50. Der er skåret voldsomt i strømforbruget til video, lyd og standby-tilstand,« sagde Anand Chandrasekher.

Anand Chandrasekher demonstrerede ifølge V3.co.uk Moorestowns evne til at håndtere streaming video samtidig med andre funktioner på en håndholdt prototype ? en enhed med en beregningskraft, der blev sammenlignet med en bærbar pc i den højtydende ende anno 2004, men kun en brøkdel af strømforbruget.

Moorestown er en system-on-chip og består af en System-on-Chip, Lincroft, der integrerer blandt andet grafikkort, memory controller og video enkoder/dekoder, og en I/O hub, Langwell. Moorestown er baseret på 45-nanometer produktionsteknologien og rammer markedet i 2010.

Samtidig kunne Anand Chandrasekher også oplyse, at Intel planlægger at gøre chipdesignet mere modulært og sagde, at det nu er muligt at skrive kode til Atom-, Core- og Xeon-arkitekturerne uden at skulle oversætte kildekoden igen.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (7)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#1 Mikael Boldt

Hvis den ene har et forbrug på 1W og den anden bruger 10 gange mindre; bruger den så -9W?

og hvad sker der når tallet går op? går forbruget så også op?

Det er vel "en tiende del" eller "10%" ? Samt en "halvtredssindstyvende del" eller "2%" ?

Jeg bliver bare så lang i ansigtet når fag-sites ikke har styr på enhederne

 • 0
 • 0
#3 Per Michael Jensen

Det er nok Moorestown vs. Atom med 945 chipsæt, og så er det meget lettere at komme ned på 1/50 af strømforbruget end hvis det er målt mod en Atom processor alene. )954 chipsættet er noget forslugent!

Da Moorestown skulle være SoS, er det jo 'rimeligt' at sammenligne to systemee - i Intel-logik.

 • 0
 • 0
#6 Torben Mogensen Blogger

Moorestown bruger kun ved tomgang (idle) en halvtredsendedel af den strøm, et Atom chipset bruger. Bemærk, at det ikke er CPU'en alene, der sammenlignes, for Moorestown har indbygget grafikprocessor, så den minder mere om f.eks. Qualcoms ARM-baserede Snapdragon. http://blogs.pcmag.com/miller/2009/05/intels_next_two_atom_chips_aim.php sammenligner Atom chipset med 1W idle power med Moorestown på 20mW, hvilket er den faktor 50, der reklameres med.

Moorestown svarer i performance nok nogenlunde til Snapdragon QSD8650A, som ifølge http://www.qualcomm.com/news/releases/2009/090601_Snapdragon_QSD8650A.html bruger mindre end 10mW i standby. Så der er stadig en faktor to, før Moorestown kommer ned i ARM niveau i idle power.

Jeg glæder mig til at se sammenligning af strømforbruget ved "normal" brug, f.eks. afkodning af video og sammenligning af ydeevne, f.eks. maksimal frame rate ved afkodning af HD video.

 • 0
 • 0
#7 Hans Henrik Happe

Så slipper vi for ARM og det kompatibilitetskaos, det ville give på laptops :-)

Ønsker du at blive ved med at holde CPU udviklingen tilbage?

Jeg håber at ARM bliver så populær i netbook segmentet at Microsoft bliver nødt til at få Windows til at køre på andre arkitekturer.

De kunne åbne op for den platformsafhængige del af Windows så CPU producenterne selv kan gøre arbejdet. Applikationerne bruger .NET, så de burde nemt kunne gøres arkitekturuafhængige. I det hele taget burde arkitekturuafhængige applikationer være en milepæl vi havde passeret for længe siden.

Window's dominans har holdt CPU design tilbage pga bagudkompatibilitet.

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere