Intel: Mobil Linux skal være lige så lækker som Iphone

Får at få tilstrækkelig udbredelse er det nødvendigt, at Moblin bliver ekstremt brugervenligt. App Store-funktionalitet skal være med til at gøre moblin Iphone-lækker.

SAN FRANCISCO: Moblin har været tilgængelig på forskellige former for computere siden 2008, men det er først nu, at udbredelsen for alvor tager til.

Det sker blandt ved hjælp af Dells Mini 10, der er en Atom-baseret Netbook, der fra i fredags har kunnet leveres med Moblin på udvalgte markeder.

Vi skal dog ikke foreløbig forvente at se Moblin på dansk, da de 11 sprog, der arbejdes på, kun omfatter finsk og svensk blandt de nordiske lande.

»For at øge udredelsen af Moblin er vores designmål, at det skal være lige så enkelt at anvende som en Iphone,« siger Intels Moblin-evangelist Doug Fisher til Version2.

Han fortæller også, at det er derfor, at Intel har udviklet et Appstore-framework, som blandt andet Dell og Fujitsu vil arbejde videre på, således at det vil være muligt at tilbyde applikationer til download, præcis som det kendes fra Iphone.

»Det nytter ganske enkelt ikke, hvis brugerne bliver udsat for komplicerede installationsprocedurer, som det er tilfældet i øjeblikket. Ikke kun under Windows, men i særdeleshed også under Linux,« fortsætter Doug Fisher.

Moblin er, ifølge Intel, tænkt som et alternativ til Windows XP og Windows 7 til de brugere, der gerne vil have en elegant brugerflade, men som ikke har de avancerede ønsker til selv at tilpasse operativsystemet.

»Det er vores mål, at 90 procent af applikationerne under Moblin skal kunne nås ved hjælp af et enkelt klik. Derfor tilpasser applikationerne sig også til brugerens præferencer, således at de mest brugte programmer også er nærmest på brugeren«, konkluderer Doug Fisher.

Intel peger også på fordelen ved den underliggende processorarkitektur, der gøre det muligt at afvikle kilenter til sociale netværk som for eksempel Facebook direkte på den mobile enhed i stedet for at have en bunke servere til at agere mellemmand, som det er tilfældet ved andre arkitekturer.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (4)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Kenneth Østrup

»Det er vores mål, at 90 procent af applikationerne under Moblin skal kunne nås ved hjælp af et enkelt klik. Derfor tilpasser applikationerne sig også til brugerens præferencer, således at de mest brugte programmer også er nærmest på brugeren«, konkluderer Doug Fisher.

Så får man alle fordelene fra et normalt pakkesystem. Gad vide hvilke applikationer det vil indeholde, siden det altsammen skal koste penge.

Moblin er så vidt jeg kunne se tiltænkt netbooks og lign. jeg gad vide hvor stort markedet er for ekstra små apps på netbooks.

Og hvor mange er der i det heletaget af de dersens "appstores" efterhånden?

Mht. brugervenlighed, har enten Moblin eller jeg, langt endnu. Jeg kan ikke finde ud af at bruge det!

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere