Intel lancerer gadget-processor

6 kommentarer.  Hop til debatten
I dag lancerer chip-teknologien Intel EP80579, som skal gøre det nemmere at få mobile gadgets på nettet med mindre strømforbrug.
24. juli 2008 kl. 13:31
errorÆldre end 30 dage

Intel har netop lanceret det første produkt i en ny generation af processorer, som blandt andet er målrettet mobile enheder, der kan gå på nettet, skriver flere medier, herunder eWeek.

EP80579-processorfamilien hører under betegnelsen SOC - System on a Chip. Disse SOC-chip er bygget på arkitekturen i Intels Pentium M, men er mindre og bruger mindre strøm end tidligere embeddede processorer fra Intel.

Senere vil Intel indbygge kerneteknologien fra dets Atom-chip i SOC-linjen af processorer med det formål at proppe dem i billig-bærbare og MIDs (Mobile Internet Devices).

Tidligere har markedet for embeddede systemer bestået af blandt andet kasseapparater og special-designet hardware, som har haft brug for en specifik teknologi, skriver eWeek. Med den nye processor-linje satser Intel på, at behovet for at tilgå internettet og et generelt forbruger-ønske om mobil processorkraft, der modsvarer pc'en, betyder, at der vil være efterspørgsel efter netop processorteknologier som EP80579.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Den første udgave af SOC-processorerne er bygget på en Pentium processorkerne, indeholder en memory-controller og en I/O hub-controller. Alt sammen på det samme stykke silicium.

De nye SOC-processorer kommer til at have en clockfrekvens mellem 600 MHz og 1.2 GHz, desuden vil de bruge mellem 11 og 21 watt. Prisniveauet bliver mellem 40 dollars til 95 dollars alt afhængig af clockfrekvensen.

6 kommentarer.  Hop til debatten
Fortsæt din læsning
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
1
24. juli 2008 kl. 13:41

"Alt sammen på det samme stykke silikone"... hvad er det for en industri Intel går efter? Hæh :-)

3
24. juli 2008 kl. 14:14

Med en pris på mellem 40 og 95$ og strømforbrug på mellem 11 og 21W, er disse SOC'er alt for dyre og strømslugende end tilsvarende produkter fra blandt andet ARM. ARM findes i et stort udvalg af SoC'er fra forskellige leverandører, og ved sammenlignelig regnekraft bruger ARM SoC'er kun 1-5W og koster under 10$.

Deres eneste fordel er, at de direkte kan afvikle Windows XP og Vista, og i SOC'er er der ikke så stort behov for dette.

2
24. juli 2008 kl. 14:01

Det er nok en værdig kandidat til førstepladsen på top-ti listen over tekniske undersættelser.

Kan vi ikke stemme for at de kære journalister slår autopiloten fra når de oversætter engelske nyheder, og prøver at læse hvad de skriver? :-)

4
24. juli 2008 kl. 14:42

jeg trykkede thumbs-up men det blev registreret som -1 ??

5
24. juli 2008 kl. 15:34

De nye SOC-processorer kommer til at have en clockfrekvens mellem 600 MHz og 1.2 GHz, desuden vil de bruge mellem 11 og 21 watt. Prisniveauet bliver mellem 40 dollars til 95 dollars alt afhængig af clockfrekvensen.

Måske jeg har misforstået noget, men mobile gadgets er det ikke sådan noget som mobiltelefoner og PDA'er?

Mellem 11 og 21 watt er da ekstremt meget (15-20 minutters levetid på en mobiltelefons batteri), og da ikke lige noget der er brugbart i den sammenhæng.

Plus en entrebillet bare for processoren med lidt diller daller på ca 2-500 kr. er da også vildt meget når vi taler gadgets.

/Christian

6
24. juli 2008 kl. 16:06

Jeg er enig i begge dele (som jeg også sagde i mit eget indlæg).

Prisen tror jeg blandt andet skyldes frygt for, at en lavere pris vil få PC-producenter til at vælge denne chip frem for dyrere Intel processorer.

Men strømforbruget skyldes nok, at Intel ikke har samme erfaring med at lave lavtforbrugende processorer som f.eks. ARM. De lavede godt nok StrongARM og Xscale, men StrongARM designet kom fra Digital og XScale blev videreudviklet hos Intel af stort set de samme folk (som Intel overtog sammen med rettighederne til StrongARM). Intel solgte sin XScale afdeling fra til Marvell (http://www.marvell.com), som videreudvikler XScale sammen med deres egen Feroceon implementering af ARM, så de har dermed mistet den lille erfaring de havde med lavforbrugsprocessorer.