Intel lader Facebook-brugere donere CPU-kraft til forskning

6 kommentarer.  Hop til debatten
Intel vil forsøge at udnytte Facebooks platform til at få flere til at donere regnekraft fra deres pc til forskning i HIV, klimaforandringer, kræft og malaria.
4. august 2009 kl. 11:03
errorÆldre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Den næste generation af frivillige projekter, hvor almindelige it-brugere kan donere deres processorkraft til forskning, skal kombineres med sociale netværkstjenester, mener Intel.

Intel har valgt Facebook som platform for en ny applikation, som lader pc-brugere donere regnekraft til forskning i blandt andet HIV, klimaforandringer, kræft og malaria.

Selve applikationen Progress Thru Processors bliver distribueret gennem Facebook, og brugerne kan benytte deres konto på tjenesten til at oprette sig som brugere af applikationen.

Der er dog ikke tale om, at selve beregningerne bliver foretaget af projektets Facebook-applikation. Det sker derimod gennem et normalt skrivebords-program, som bliver installeret på brugerens pc.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Facebook-applikationen bliver brugt til markedsføring ved blandt andet at give brugerne mulighed for at offentliggøre, hvor meget processortid de har doneret til forskellige projekter.

Ideen med at lade almindelige brugere donere regnekraft er langt fra ny. Modellen for distribueret databehandling blev nok bedst kendt gennem SETI@Home-projektet, som behandlede data fra radioteleskoper i søgningen efter signaler fra intelligent liv i rummet, dog uden positivt resultat.

Siden da er flere andre projekter kommet til, som især har fokuseret på at donere regnekraft til forskning i sygdomme. Intel samarbejder således med organisationen Gridrepublic og BOINC, der giver adgang til en lang række grid-baserede forskningsprojekter.

6 kommentarer.  Hop til debatten
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
3
4. august 2009 kl. 12:56

Man skal huske at have sit grafikkort godt kølet. Temperaturen sprang i vejret da jeg satte BOINC igang med CUDA.

4
4. august 2009 kl. 13:19

... og sin elregning. En moderne CPU/GPU, der laver noget, bliver varmere, og bruger mere strøm.

Hvad koster Intels projekt slutbrugerne, sådan i ca. penge?

5
4. august 2009 kl. 13:36

Tja, det er ikke unormalt at en computer bruger op dobbelt så meget strøm fuld belastet som idle..

6
4. august 2009 kl. 18:04

@home eksisterer stadig.

Hvad angår det forøgede strømforbrug er det naturligvis en faktor, men det skjuler projekterne da mig bekendt heller ikke. I øvrigt kan man (både i Win og Linux) konfigurere Boinc-klienten, så dens processorforbrug holdes i snor, hvorved temperaturproblemer kan kontrolleres.

Godt link: http://www.worldcommunitygrid.org/