Intel køber AI-startup Habana for 13 milliarder kroner

Illustration: Intel
Chip-giganten Intel har købt den israelske opstartsvirksomhed Habana. Det har de gjort for at kunne imødekomme den stigende efterspørgsel på kunstig intelligens fra virksomheder. Intel har tidligere på året solgt deres smartphone modem-forretning til Apple.

Intel har købt AI-opstartsvirksomheden Habana for to milliarder dollars; det svarer til lidt over 13 milliarder danske kroner.

De køber, ifølge The Inquirer, virksomheden for at udvide deres AI-portefølje på datacenterområdet og i særdeleshed for at gøre brug af Habanas deep learning acceleratorer.

Læs også: Intels nye serverprocessor har 56 kerner og AI-accelleration

Kunstig intelligens til datacentre

Navin Shenoy, koncerndirektør og daglig leder for Data Platforms Group hos Intel, udtaler, at købet skal forbedre virksomhedens AI-strategi og tilbyde løsninger, der passer til ethvert behov.

»Helt specifikt turbolader Habana vores AI-tilbud til datacentre, så vi kan tilbyde højtydende processorer og et standardiseret programmeringsmiljø, der kan imødekomme det stigende arbejdsbyrde fra AI,« udtaler han.

Habanas teknologi skal altså bruges i datacentre og er, sandsynligvis, ikke tiltænkt computeren i hjemmet.

AI i stigning årsag til opkøb

Det stigende antal af virksomheder, der gerne vil bruge AI i deres software, apps, gadgets og robotter – og ja, faktisk alt, der kan indeholde en chip – er altså baggrunden for Intels køb af Habana, skriver The Inquirer.

Læs også: Skepsis efter stor AI-konference: Al lærer snævert og begår stadig »stupid mistakes«

Store dele af Intels smartphone modem-forretning blev i slutningen af juli overtaget af Apple, inklusive 2.200 medarbejdere, den intellektuelle ejendom, udstyr og lejemål.

Denne handel indbragte en milliard dollars til Intel, svarende til lidt under 6,75 milliarder danske kroner.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere