Intel klar med ny high-end quad-core mini PC

Illustration: Intel
Intels nye high-end quad-core mini PC kan bestilles fra næste måned

På den 30. Game Developer konference i San Francisco har Intel løftet sløret for deres nye NUC6i7KYK mini PC med kælenavnet Skull Canyon.

Den nye NUC6i7KYK er ikke Intels hurtigste Skylake laptop chip, men absolut en af dem ,skriver skriver Ars Technica

NUC6i7KYK indeholder en 2.6GHz (3.5GHz Turbo) 45W quad-core Core i7-6770HQ processor
og en Iris Pro 580 GPU med 78 af Intel's grafiske værktøjer og 128MB EDRAM. Derudover lover Intel en Thunderbolt 3 port med fuld understøttelse af USB 3.1, 2. generation med overførselshastigheder på op til 10 Gbps.

Den lille Skull Canyon har trods sin størrelse et pænt antal til tilslutninger. Illustration: Intel

Skull Canyon modtager DDR4, M.2 SATA, PCI Express SSD'er, og kommer med en indbygget Intel 8260 802.11ac Wi-Fi og Bluetooth-adapter.

Muligheder for eksterne grafikkort

I afdelingen for porte kan nævnes fuld størrelse HDMI 2.0-port med understøttelse af HDCP, en mini DisplayPort 1.2, fire USB 3.0-porte, et hovedtelefonstik, et SD-kort slot, gigabit LAN-port, og en IR-sensor til fjernbetjening. Skull Canyon bliver på den måde Intels første mini PC med mulighed for anvendelse af eksterne grafikkort.

NUC6i7KYK kommer i standard udgave uden RAM, styresystem og HDD til at koste i omegnen af 650 dollars kan forudbestilles fra Newegg i starten af April med forventet levering i maj.

Med Windows 10, 16GB RAM og 256GB SSD anslår Intel en pris på 999 dollars.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (3)
Troels Henriksen

Nu er jeg en af dem der godt kan lide oversættelser af danske udtryk, men "execution unit" til "grafisk værktøj" er lige friskt nok.

Derudover lyder det som en god chip. Det lader til at være gået mange forbi, men over halvdelen af chiparealet på en moderne Intel-"CPU" er faktisk GPUen, og ydelsen er efterhånden derefter: På min mappedatamats i5-5300 får jeg typisk seks til otte gange højere ydelse når jeg bruger GPUen, som når jeg afvikler et tilsvarende (sekventielt) program på CPUen. Det er virkelig til at tage og føle på. Det kan måske ikke hamle op med NVIDIAs og AMDs uhyrer, mest grundet langsommere lager, men det er spild ikke at udnytte halvdelen af den regnekraft chippen egentlig besidder.

Log ind eller Opret konto for at kommentere
Pressemeddelelser

Welcome to the Cloud Integration Enablement Day (Bring your own laptop)

On this track, we will give you the chance to become a "Cloud First" data integration specialist.
15. nov 2017

Silicom i Søborg har fået stærk vind i sejlene…

Silicom Denmark arbejder med cutting-edge teknologier og er helt fremme hvad angår FPGA teknologien, som har eksisteret i over 20 år.
22. sep 2017

Conference: How AI and Machine Learning can accelerate your business growth

Can Artificial Intelligence (AI) and Machine Learning bring actual value to your business? Will it supercharge growth? How do other businesses leverage AI and Machine Learning?
13. sep 2017