Intel klar med ny high-end quad-core mini PC

Intel skull-canyon
Foto: Intel
Intels nye high-end quad-core mini PC kan bestilles fra næste måned

På den 30. Game Developer konference i San Francisco har Intel løftet sløret for deres nye NUC6i7KYK mini PC med kælenavnet Skull Canyon.

Den nye NUC6i7KYK er ikke Intels hurtigste Skylake laptop chip, men absolut en af dem ,skriver skriver Ars Technica

NUC6i7KYK indeholder en 2.6GHz (3.5GHz Turbo) 45W quad-core Core i7-6770HQ processor
og en Iris Pro 580 GPU med 78 af Intel's grafiske værktøjer og 128MB EDRAM. Derudover lover Intel en Thunderbolt 3 port med fuld understøttelse af USB 3.1, 2. generation med overførselshastigheder på op til 10 Gbps.

Den lille Skull Canyon har trods sin størrelse et pænt antal til tilslutninger. Foto: Intel

Skull Canyon modtager DDR4, M.2 SATA, PCI Express SSD'er, og kommer med en indbygget Intel 8260 802.11ac Wi-Fi og Bluetooth-adapter.

Muligheder for eksterne grafikkort

I afdelingen for porte kan nævnes fuld størrelse HDMI 2.0-port med understøttelse af HDCP, en mini DisplayPort 1.2, fire USB 3.0-porte, et hovedtelefonstik, et SD-kort slot, gigabit LAN-port, og en IR-sensor til fjernbetjening. Skull Canyon bliver på den måde Intels første mini PC med mulighed for anvendelse af eksterne grafikkort.

NUC6i7KYK kommer i standard udgave uden RAM, styresystem og HDD til at koste i omegnen af 650 dollars kan forudbestilles fra Newegg i starten af April med forventet levering i maj.

Med Windows 10, 16GB RAM og 256GB SSD anslår Intel en pris på 999 dollars.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk

Følg forløbet

Kommentarer (3)

Bo Nørgaard

Var også nød til at slå det op ;-)

A typical Core i7 or Core i5 CPU with, say, HD 520 graphics, might feature 24 execution units. The Iris Pro 580 features 72 execution units. It also gets a big boost in performance from an ultrafast 128MB of embedded DRAM on the chip.

Troels Henriksen

Nu er jeg en af dem der godt kan lide oversættelser af danske udtryk, men "execution unit" til "grafisk værktøj" er lige friskt nok.

Derudover lyder det som en god chip. Det lader til at være gået mange forbi, men over halvdelen af chiparealet på en moderne Intel-"CPU" er faktisk GPUen, og ydelsen er efterhånden derefter: På min mappedatamats i5-5300 får jeg typisk seks til otte gange højere ydelse når jeg bruger GPUen, som når jeg afvikler et tilsvarende (sekventielt) program på CPUen. Det er virkelig til at tage og føle på. Det kan måske ikke hamle op med NVIDIAs og AMDs uhyrer, mest grundet langsommere lager, men det er spild ikke at udnytte halvdelen af den regnekraft chippen egentlig besidder.

Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer

Pressemeddelelser

Affecto Denmark reaches highest Microsoft Partner level

Affecto Denmark, a leading provider of data-driven solutions, has reached the highest level in the Microsoft partner ecosystem: Managed Partner.
22. jun 2017

Innovate your business with Affecto's IoT Explorer Kit

Are you unsure if Internet of Things fits your business strategy?
31. maj 2017

Big Data Lake Summit: Fast and Trusted Insights

If you want to outpace, outsmart and outperform your competition in a digital world, you need trusted data that can be turned into actionable business insights at speed.
24. apr 2017