Intel klar med kraftigere strømbesparende Xeon

To nye Xeon-processorer fremstillet med Intels nyeste teknologi skal give bedre ydelse for færre watt.

Chipgiganten Intel er klar med to Xeon-processorer i selskabets nye L5400-serie, som er beregnet til servere med et lavere strømforbrug.

L5420 og L5410 er begge firekerne-processorer fremstillet med Intels 45 nanometer-teknologi, som også er kendt som Harpertown for Xeon-processorerne.

Ifølge Intel er L5400-processorerne beregnet på at give et lavere strømforbrug. Det vil sige en spidsbelastning på under 50 watt.

Intels foregående generation af Xeon-processorer indeholder også versioner, som passer i dén kategori, men med den nye generation er det muligt at få mere ydelse ud af de samme eller færre watt.

Det skyldes især, at 45 nanometer-processen giver et mindre strømspild til varme takket være de nye materialer, som Intel er begyndt at bruge i dets transistorer.

Til gengæld kører L5400-processorerne kun på en 1333 megahertz bus, mens de større modeller af de nyeste Xeon-processorer understøtter en 1600 megahertz bus.

Intel Xeon L5420 og L5410 kører med clockfrekvenser på henholdsvis 2,5 og 2,33 gigahertz og har begge 12 megabyte indbygget cache.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere