Intel overtager Meego helt fra Nokia

Intel overtager styringen med Meego. Chipgiganten vil bruge mobilstyresystemet til bil-infortainment og håndholdte enheder.

Nokias administrerende direktør Stephen Elop har for nyligt bekræftet rygterne om, at virksomheden vil droppe styresystemet Meego, som Nokia har udviklet sammen med Intel. Udmeldingen gav analytikere rynker i panden over Meego, og stemningen over for styresystemets fremtid er blevet mere og mere pessimistisk.

Men nu melder Intel ud, at virksomheden vil arbejde videre på det Linux-baserede styresystem, og planerne for Meego er allerede lagt frem til slutningen af 2012. Det skriver Digitimes.

Ud over netbooks og tavle-pc’er vil den kommende version 1.3 af Meego understøtte smart-tv, bil-underholdning og håndholdte multimedie-enheder. Det sker formentligt i fjerde kvartal af 2011. Version 1.4 er planlagt til andet kvartal af 2012.

Meego-satsningen hænger tæt sammen med Intels planer for Atom-processoren, som dog også kommer til at få understøttelse af Microsofts kommende Windows 8 og Googles Android-version med det famøse navn Ice Cream Sandwich.

Nokia har annonceret, at selv om Meego høster stor succes og modtager meget ros fra Engadgets anmelder på Nokia N9, holder mobil-giganten fast ved deres beslutning om at bruge Windows Phone i fremtiden og klipper således navlestrengen til Meego.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (3)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Peter Jespersen

Øeh MeeGo er ikke kun et Intel/Nokia eventyr, der er mange deltagere og det hele kører under Linux Foundations vinger. Ikke mindst i forbindelse med IVI og tavle varianterne er der mange deltagere.

Handset UX er kun en lille del af MeeGo og dens frafald ville ikke havde den store reelle betydning for MeeGo projektet. Men LG har vist interesse for at overtage Nokias rolle og roder med nogle prototyper. Allestedsnærværende Samsung har også vist interesse i MeeGo Handset UX.

MeeGo er primært baseret på Moblin (AFAIR Fedora afledet), det Nokia har tilført er Qt som er benyttet til at udvikle brugergrænsefladerne med (Med undtagelse af Netbook UX der er ren Moblin og dermed benytter Clutter) og som er det primære udviklingsframework (GTK+ er ligeledes stadig understøttet) - her er Qt SDK (og SUSE Build Service)en vigtig brik.

  • 0
  • 0
Martin Eskildsen

I dag handler det hele om hvor stor og levende en platform, man har. Dvs. hvor mange "apps" man kan få udviklere til at lave. Og her er handsets en vigtig driver for styktal -- godt nok har Apple solgt mange millioner iPads men har også 100.000'er apps til platformen, iOS, som blev etableret af iPod og iPhone -- handsets.

De to ting bider hinanden i halen -- flere apps => flere solgte enheder; flere solgte enheder => flere nye apps.

Så hvis MeeGo skal ha' held til at tiltrække udviklere i hobetal, skal de ha' mange enheder over disken. Derfor tror jeg at handsets er afgørende.

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere