Intel går efter konkurrentens strube med ny lancering

Lanceringen af otte højt integrerede processorer giver anledning til øget konkurrence på det indlejrede marked.

Til dato har ARM siddet solidt på det indlejrede marked. Så solidt, at Intel indtil for få år siden fremstillede indlejrede processorer under licens fra ARM.

Nu tager Intel imidlertid for alvor konkurrencen op. I første omgang med chip, der dog har et større effektforbrug end ARM's processorer. På lidt længere sigt vil Intel dog skifte til sin Nehalem-mikroarkitektur, hvilket drastisk vil sænke effektforbruget.

Intel lancerede i går otte indlejrede processorer, der på længere sigt vil kunne øge konkurrencen for indlejrede systemer.

De otte chip er alle højt integrerede, hvilket betyder, at en enkelt chip indeholder processor, nordbro samt sydbro, skriver Intel i en pressemeddelelse.

De otte chip er alle baseret på Intel Pentium-teknologi. Helt specifikt anvender chippen en Dothan-kerne, der er suppleret med indholdet fra de to øvrige chip.

Med den øgede integration kan systembyggere spare plads på bundkortet, samtidig med at det samlede effektforbrug også mindskes.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (3)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Torben Mogensen Blogger

North Bridge og South Bridge er vel trademarkede navne, som ikke skal oversættes? Vi kalder jo heller ikke iPhone for iTelefon.

Jeg må dog indrømme, at jeg ikke tror meget på Intels chancer. For indlejrede systemer betyder Windows-kompatibilitet ikke alverden (undtagen Windows Mobile og lignende, som kører fint på ARM), så den væsentligste fordel, som Intel-processorerne kunne have er uden betydning. Og med langt højere strømforbrug og pris kan jeg ikke se stor udbredelse af Intels nye serie.

Det kan måske ændre sig med tiden, hvis Intel kan bringe strømforbrug og pris ned. Men med en lavere pris risikerer de at konkurrere med deres egne laptop/desktop processorer, hvor en ret høj margin giver dem en god indtjening.

  • 0
  • 0
Steen Poulsen

I det heletaget, tror jeg at FPGA markedet, vil komme til at dominere det indlejrede markede, I dag kan man få højt ydende programerbare FPGA'er fra Altera, som tilbyde at man selv designer sin chip, men man kan også købe std. chip, og integere det i sin FPGA, så egentligt kommen man til at lægge alt digital elektronik i een chip. Det er ekstremt fleksibelt, og plads besparende, så jeg tror egentligt at Intel er alt for sent ude. Tidliger har strømforbruget betydet at der stadigt var fordele ved almindelige chips, men med Alteras nye teknologi, hvor man bruger "langsome" gates til configuration, og kun hurtige strøm slugende gates i den arbejdende del af FPGA'en, er der ikke længere denne fordel. Chipsæt har deres berettigelse, men små serier og krav til fleksibilitet kan betryde at det nok bliver en fordel at bruge FPGA frem for store plads og stømkrævende chipset.

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere
IT Company Rank
maximize minimize