Intel fyrer 12.000 - ligner erkendelse af nederlag til ARM

Chipgiganten Intel er på vej ud i en massiv fyringsrunde. Der skal skæres ned, så det kommer til at handle om datacentre og Internet of Things.

Chipproducenten Intel er på vej ud i en stor fyringsrunde, hvor selskabet fyrer cirka 12.000 medarbejdere, svarende til cirka ti procent af de ansatte. Det oplyste Intel i forbindelse med offentliggørelsen af selskabets seneste kvartalsregnskab i sidste uge.

Intel-direktør Brian Krzanich skriver i en mail til medarbejderne, at Intel skal fokusere på forretningsområderne datacentre og Internet of Things. Pc- og mobilforretningerne skal til gengæld være mere 'profitable'.

Det betyder nedskæringer, som kan ses direkte i lyset af, at pc-salget er stagneret og svagt nedadgående efter mere end 30 års vækst, der især har gavnet Intel. Hvor pc'en i starten af det 21. århundrede var essentiel for at benytte internettet, og alle derfor ville have en personlig computer i form af en pc, så kan moderne smartphones og tablets opfylde behovet for en stor gruppe af især forbrugere.

Det er et marked, som Intel ikke har formået at få foden ind på, påpeger Vox.com i en analyse. Intel har gennem de seneste 10 år forsøgt at skabe en lavenergiudgave af x86-platformen, som kunne bruges i de mobile enheder, men resultatet har været utilfredsstillende, og producenterne har foretrukket ARM-platformen, som har kunnet levere både mange forskellige typer chips med lavt strømforbrug og voksende ydelse.

Fyringerne og nedskæringerne hos Intel kan derfor ses som en konsekvens af, at Intel ikke har formået at få skabt en konkurrencedygtig mobilplatform.

Når Intel nu vil satse på Internet of Things, så vil det formentligt ikke være de mindste enheder, hvor ARM formentligt vil have samme fordel som på mobile enheder, men snarere i enheder, hvor eksisterende software, værktøjer og erfaring fra x86 kan give Intel en fordel.

Problemerne er dog de samme. Intels produkter i denne kategori er oppe mod billige ARM-baserede chips, og mange af værktøjerne og kompetencerne eksisterer også til ARM takket være blandt andet produkter som Android og Raspberry Pi.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (4)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Poul-Henning Kamp Blogger

Den altafgørende forskel på Intel og ARM er at Intel leverer chips mens ARM leverer macroer.

Hvis nogen får en god ide der skal bruge en ARM CPU skal de bare ringe til ARM, underskrive kontrakten, betale pengene og så kan de komme igang.

Hvis nogen får en god ide der skal bruge en Intel x86 slutter festen der.

Jeg har hørt fra flere at det er 100% krop umuligt og alt, alt for dyrt at få lavet noget der ligner en SOC chip hos Intel.

Intel har simpelthen brugt alt for meget energi på at cementere et de-facto monopol og alt for lidt på at levere hvad kunderne faktisk efterspørger. (Another round of Itanic anyone ? no ? Really ? ...)

Det bliver sjovt når folk begynder at publicere tal for de ARM64 servere der på vej ud i datacentrene, iflg foreløbige rygter har Intel god grund til at være nervøse.

  • 8
  • 0
#2 Lars Andersen

Du har sikkert ret - og mange af de nye server arm boards ser fine ud. Men alle steder jeg kan finde dem er de vildt dyre. Jeg havde forventet at de var billigere end et intel server board. Er der nogen der ved hvor man kan gafle en, og komme igang med at eksperimentere?

  • 1
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere