Fra Intel til Cisco: Amerikanske techvirksomheder ramt af SolarWinds-hacket

Illustration: garloon/Bigstock
Det kan tage lang tid, før vi kender det fulde omfang af hacket, dels fordi det ikke er slut endnu.

Det ryddede forsider i hele verden, da det i sidste uge blev offentliggjort, at SolarWinds, der laver sikkerheds-software, havde haft en bagdør i den software, selskabet har skubbet ud til firmaer og offentlige organer i hele verden.

Nu viser det sig, at alle de store, amerikanske it-selskaber har haft den kompromitterede software kørende på deres enheder, skriver The Verge. Konkret nævnes Cisco, Intel, Nvidia, Belkin, og VMware.

Alle selskaberne fortæller ifølge The Verge samme historie:

»Vi er ved at undersøge omfanget, men tror ikke, vi er ramt,« skriver The Verge. Samtidig fremhæver mediet, at vi igen og igen ser omfanget af større hackersager vokse over tid - nogle gange over år.

Og med adgang til firmaer som Intel og Cisco kan man brede sin beskidte kode ud til milliarder af enheder verden over. Netop ved at gemme sig i legitim software, som det var tilfældet hos SolarWinds.

Omfanget på mere end 18.000 ramte virksomheder og det faktum, at angrebet ikke engang er ovre endnu, gør, at der ligger et kæmpe arbejde i at gennemgå ofrenes systemer for tegn på kompromittering, skriver The Verge.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere