Intel bygger verdens mindste 3G-modem

Helt små processorer med egen internetopkobling har kurs mod dit hjem, dit tøj og Internet of Things.

Den er lige så stor som en amerikansk 1-cent eller en britisk penny og er et godt bud på teknik, der bliver integreret i for eksempel tøj.

3G-modemmet fra Intel har egen strømforsyning, sikring mod overophedning, og så kan den med sin beskedne størrelse placeres hvor som helst. Og det er angiveligt også det, der er meningen med XMM 6255, som processoren hedder, skriver BBC.

Med den lille processor, der ikke fylder mere end 300 kvadratmillimeter, ser det ud til, at Intel går efter Internet of Things-markedet, hvor opkobling på nettet bliver altafgørende. For eksempel kan processoren bruges som en smart-røgalarm, der kan monteres i eller på tøjet, hvorfra den kan kommunikere med andre ting over nettet.

Sergis Mushell, en forskningsleder fra analyseinstituttet Gartner, siger til BBC, at chippens lancering kunne tyde på, at Intel gerne vil ind på fremtidens marked for mobil opkobling.

»Det handler ikke bare om størrelsen på processoren. Hvad Intel i virkeligheden har gang i, er at positionere sig i forhold til Internet of Things-markedet (IoT), hvor forbindelse til internettet er det allervigtigste. At få forbindelsen til nettet på plads er vigtigt for hele deres produktudvalg,« siger han og refererer til Intels traditionelle rolle inden for produktion af processorer.

Han tilføjer, at alt med en skærm i fremtiden vil have behov for at være koblet op på nettet, og at processorer derfor må kombineres med en beskeden, men sikker strømforsyning og for eksempel ovenstående forbindelsesteknologi for at kunne gøre sig gældende.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (4)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere