Intel: Android er for dårligt kodet til flere CPU-kerner

Illustration: Android Logo
Chipproducenterne har slet ikke optimeret Android-platformen til at gøre brug af den regnekraft, deres hardware tilbyder. Sådan lyder kritikken fra Intel, der mener, at dårlig software sløver Android ned.

Ifølge chipgiganten Intel er multicore-processorer i Android-enheder mere marketing, end det er nyttigt. For ifølge virksomhedens egne undersøgelser er Android slet ikke optimeret godt nok til at benytte flere processorkerner. Det skriver The Inquirer.

Meddelelsen kommer samtidig med, at Intels egen singlecore-processor, Atom, træder ind på mobilmarkedet, hvor konkurrenterne lige nu fokuserer på dual- og quad-core. Men Intel mener, at chip-producenter i stedet skulle bruge nogle kræfter på at optimere Android systemet til at gøre brug af de mange kerner.

For dårlig implementering af trådskedulering gør, at flere kerner ikke giver en mærkbar forbedring, og i nogle tilfælde svækker det ligefrem Android. Historien melder dog ikke noget, hvilke chips Intel har testet.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (6)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#6 Morten Jensen

@Lasse Lindgård Jeg skulle selv til at påpege nyheden - læste den på slashdot. Jeg er helt enig med dig, måske er der noget om snakken? 30-100% ekstra performance i CPU-bundne benchmarks, kun med software-optimeringer. GPU-koden/driverne har man ikke ændret, da de typisk kun forefindes i binær.

Intel kan levere high performance software i verdensklasse, f.eks. med OpenCV, så man skal ikke nødvendigvis skyde dem skumle tanker i skoene fordi de kritiserer Android.

Hvis man så også husker på hvordan software til mobiltelefoner typisk prioriterer mellem feature-completeness og stabilitet/performance, så tror jeg faktisk de har ret.

Bevares, nogle gange kan man skifte arkitektur og gøre tingene en størrelsesorden eller to bedre. Jeg ved bare fra mig selv, at hvis jeg kan skrive noget kode om så det performer væsentligt bedre, så er det 9/10 gange fordi jeg ikke har gjort mig særlig umage i første forsøg. I tråd med de ovenstående prioriteringer, features frem for stabilitet :)?

EDIT: Jeg kan se jeg har fået et par thumbs-down. Er der nogen der vil uddybe hvad de er uenige i :) ?

  • 3
  • 2
#7 Torben Mogensen Blogger

Nu er Intel jo ikke en konkurrent til Android, så den sammenligning holder vel ikke vand.

Nej, men Intel markedsfører deres enkeltkerne Atom CPU til Android i konkurrence med forskellige ARM multikerne CPUer, så de vil gerne give det indtryk, at multikerne ikke giver noget ekstra -- i hvert fald på Android.

Der kan godt (p.t.) være noget om det, men det lyder lidt som FUD fra Intels side.

  • 7
  • 0
#8 Morten Jensen

Der kan godt (p.t.) være noget om det, men det lyder lidt som FUD fra Intels side.

Også med Linaro's benchmarks i baghovedet? Jeg synes da det lyder som en reel kritik hvis en 3.part kan hive 30-100% ekstra ydelse ud af droid-koden. Derudover er jeg selvfølgelig enig med dig, i at man bør huske hvilken interesse Intel har i "at have ret" her. De er presset af ARM, ingen tvivl om det.

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere