Intel: Android er for dårligt kodet til flere CPU-kerner

11. juni 2012 kl. 16:026
Chipproducenterne har slet ikke optimeret Android-platformen til at gøre brug af den regnekraft, deres hardware tilbyder. Sådan lyder kritikken fra Intel, der mener, at dårlig software sløver Android ned.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Ifølge chipgiganten Intel er multicore-processorer i Android-enheder mere marketing, end det er nyttigt. For ifølge virksomhedens egne undersøgelser er Android slet ikke optimeret godt nok til at benytte flere processorkerner. Det skriver The Inquirer.

Meddelelsen kommer samtidig med, at Intels egen singlecore-processor, Atom, træder ind på mobilmarkedet, hvor konkurrenterne lige nu fokuserer på dual- og quad-core. Men Intel mener, at chip-producenter i stedet skulle bruge nogle kræfter på at optimere Android systemet til at gøre brug af de mange kerner.

For dårlig implementering af trådskedulering gør, at flere kerner ikke giver en mærkbar forbedring, og i nogle tilfælde svækker det ligefrem Android. Historien melder dog ikke noget, hvilke chips Intel har testet.

6 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
6
12. juni 2012 kl. 02:23

@Lasse Lindgård Jeg skulle selv til at påpege nyheden - læste den på slashdot. Jeg er helt enig med dig, måske er der noget om snakken? 30-100% ekstra performance i CPU-bundne benchmarks, kun med software-optimeringer. GPU-koden/driverne har man ikke ændret, da de typisk kun forefindes i binær.

Intel kan levere high performance software i verdensklasse, f.eks. med OpenCV, så man skal ikke nødvendigvis skyde dem skumle tanker i skoene fordi de kritiserer Android.

Hvis man så også husker på hvordan software til mobiltelefoner typisk prioriterer mellem feature-completeness og stabilitet/performance, så tror jeg faktisk de har ret.

Bevares, nogle gange kan man skifte arkitektur og gøre tingene en størrelsesorden eller to bedre. Jeg ved bare fra mig selv, at hvis jeg kan skrive noget kode om så det performer væsentligt bedre, så er det 9/10 gange fordi jeg ikke har gjort mig særlig umage i første forsøg. I tråd med de ovenstående prioriteringer, features frem for stabilitet :)?

EDIT: Jeg kan se jeg har fået et par thumbs-down. Er der nogen der vil uddybe hvad de er uenige i :) ?

1
11. juni 2012 kl. 19:09

Måske Intel skulle skulle stikke piben ind, indtil de selv har noget der kan konkurrere på høne/tablet markedet!

4
11. juni 2012 kl. 22:08

Aha? Jeg vil nu mene, at kvaliteten af Intels processore har meget lidt at gøre med, hvorvidt de er kvalificerede til at udtale sig om Android multikerneoptimering.