Intel afviser rygter: Vi satser stadig på Meego

4 kommentarer.  Hop til debatten
Der er ikke hold i rygterne om, at Intel vil opgive styresystemet Meego, siger firmaet selv. Nu forlyder det til gengæld, at Samsung overvejer at bruge Meego.
6. september 2011 kl. 09:25
errorÆldre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Styresystemet Meego, som opstod i samarbejde mellem Nokia og Intel, led alvorligt skibbrud, da Nokia i februar stort set droppede platformen, for i stedet at satse på Windows Phone.

Men hos Intel er der stadig liv i Meego, siger chipgiganten, som en reaktion på hårdnakkede rygter om, at Meego ville blive lagt på hylden hos Intel. Det skriver Heise Online.

Den sædvanligvis velunderrettede taiwanske it-avis Digitimes skrev, at satsningen på Meego ville blive sat på standby i en periode, fordi der ikke har vist sig nogen særlig opbakning til Meego hos andre producenter af telefoner eller tavlecomputere.

Rygtet fik hurtigt Intel til at gå ud med et dementi.

Artiklen fortsætter efter annoncen

»Vi forbliver engageret i Meego og open source og vil fortsætte med at arbejde med miljøet for at hjælpe udviklingen og indfri kravene fra kunderne og slutbrugerne,« sagde Intel til Cnet.com.

Og i mellemtiden er nye forlydender dukket op, der peger på Samsung som ny Meego-partner.

Ifølge Slashgear overvejer Samsung meget seriøst at kaste sig over Meego og tage Nokias plads i samarbejdet med Intel.

Samsung har de senere år primært satset på Android, men bruger også det selvudviklede Bada i den lavere prisklasse, og har enkelte telefoner med Windows Phone.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Android er dog blevet lidt af en hovedpine for Samsung, da firmaer som Apple og Microsoft har ført en intens juridisk kamp mod Android-hardware. At satse på Meego kan måske rent juridisk være en nemmere vej at gå for Samsung, vurderer Slashgear.

4 kommentarer.  Hop til debatten
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
4
27. september 2011 kl. 14:12

Hvis Samsung har hovedpine over Android balladen, så er hovedpine piller nok en bedre kur end et andet OS system.

Microsoft har jo klart vist at de går efter alle open source anvendelser når bare der er penge at hente. Hvorfor er der ikke er nogen som tager kampen op? Det må da betyde eet eller andet at f.eks. HTC skal aflevere en dumme bøde til MS for hver telefon, der ryger over disken. De kunne jo ha' ført retssag mange gange for de penge der er ryger den vej.

2
6. september 2011 kl. 13:06

MeeGo ser spændende ud, men desværre gik udviklingen lidt i stå, da Microsoft plantede en trojansk hest i Nokia. Nokia var drivkraften i projektet.

1
6. september 2011 kl. 09:54

Det er virkeligt sørgeligt at valg af operativsystemer er baseret på hvad der giver mindst juridisk hovedpine, og ikke hvad der er bedst til formålet.

Hvis ikke det viser at patent og ophavsretslovgivning er helt ude i hampen, hvad kan så?