Integrér Skype i dine applikationer med nyt åbent SDK

Skype har lanceret et udvikler-kit, som gør det muligt for alle at flette telefoni-tjenesten ind i en applikation eller et stykke elektronik.

Nu får alle udviklere adgang til næsten samme værktøjer, som Skype selv bruger. Et SDK med navnet SkypeKit skal gøre det muligt at integrere Skype-telefoni med alverdens desktop-applikationer og forbrugerelektronik. Det skriver Techcrunch.

SkypeKit, der kommer som åben beta, skal løsne Skype-telefoni fra den kendte Skype-applikation, så for eksempel bilproducenter kan indbygge Skype i bilen. Lidt mere futuristisk forestiller IP-telefoni-firmaet sig også, at der kommer armbåndsure med indbygget Skype.

Og for rene softwareudviklere verden over bliver det også muligt at indbygge Skype i alle slags desktop-applikationer. Webapplikationer vil dog ikke kunne køre Skype, som kræver sin egen runtime.

Der er allerede frigivet et Skype API, men det giver ikke adgang til alle funktioner i Skype og var tiltænkt producenter af hovedtelefoner med Skype-support.

Som en del af SkypeKit følger audio-codec'et Silk med, som Skype håber på at få udbredt som et standard-codec på nettet.

SkypeKit bliver foreløbigt frigivet i en beta-version kun til Linux, og der er venteliste for at få adgang til softwaren. Versioner til Windows og Mac er på vej, og så har Skype også øjnene stift rettet mod mobile enheder og arbejder også på versioner til Android og Apples iOS-styresystem.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (6)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#3 Jonas Finnemann Jensen

Think of SkypeKit as a "headless" version of Skype – that is, a Skype client with no user interface that runs invisibly.

Hmm... Selfølgelig:

Is SkypeKit ‘open’? What will you restrict? The topic of openness is often debated and its definition can mean different things to different people. For starters, we believe in an open Internet and open standards. We are adopting an open approach meaning we are releasing APIs and enabling others to use SkypeKit and apply it in new ways. But, SkypeKit won’t be opened up to every single use case that developers dream up. For example, our license terms prohibit using SkypeKit for gambling or adult-themed applications.

Overskriften kan altså på ingen måde være "... nyt åbent SDK". Man kan sige at skype (som techcrunch skriver det) har åbnet SkypeKit for tredje parts udviklere.

Der er IKKE tale om et åbent SDK!

Med hensyn til Empathy og Pidgin, så kan det ske at dette hjælper en smule... Men mon ikke der stadig bliver et SDK (lukket klient) man skal downloade fra Skype før det virker?

  • 0
  • 0
#4 Christian W. Moesgaard

Hmm... det havde jeg ikke lige fået med! :(

Det er jo en GPL-inkompatibel licens!

Så ja, vi kommer vel nok til at skulle tilføje Skype efterfølgende. Det kan dog gøres relativt transparent ved blot at tilføje ikonet til Empathy/Pidgin og når man benytter det første gang smutter det lige ud på nettet og henter SkypeKit, installerer det, og så kører man videre. Eventuelt med en lille dialogboks der siger "This will install non-GPL licensed software on your computer. Are you sure you want to continue?"

  • 0
  • 0
#6 Jonas Finnemann Jensen

Eventuelt med en lille dialogboks der siger "This will install non-GPL licensed software on your computer. Are you sure you want to continue?"

Det kunne man måske godt... Men det er meget ekstra arbejde bare fordi Skype ikke forstår ordet "åben". Desuden kunne jeg forestille mig at Pidgin/Empathy udviklerne ikke er interesserede i non-GPL software...

Hvis jeg var udvikler ville jeg ihvertfald ikke arbejde på det...

IMO, kan de da rende og hoppe, Skype dør når ikke de åbner deres protokol...

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere