Instruktør om kommende Snowden-portrætfilm: Alle store filmstudier afviste os

22. juli 2016 kl. 10:461
Instruktør om kommende Snowden-portrætfilm: Alle store filmstudier afviste os
Illustration: fra filmen Snowden, Open Road Films.
Den kommende biopic om whistlebloweren Edward Snowden har Hollywood-stjerner på rollelisten, men havde svært ved at få opbakning fra store filmstudier.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Det var ikke ligetil at få et filmstudie til at acceptere den kommende portrætfilm om whistlebloweren Edward Snowdens liv. Ifølge instruktøren Oliver Stone blev filmen afvist af alle store filmstudier.

Det skriver The Guardian.

»Det var helt sikkert selvcensur,« fortalte instruktøren, der tidligere har lavet film som Platoon og Natural Born Killers.

»Jeg tror ikke på, at der var en fjende som NSA, der lurede i baggrund, men selvcensur er et stort problem i denne branche. Hvert filmstudie - bestyrelserne snarere end direktørerne - sagde nej,« fortalte Oliver Stone ved San Diego Comic-Con

Artiklen fortsætter efter annoncen

I sidste ende er filmen blevet produceret af det mindre og uafhængige selskab Open Road, der stod bag Oscar-vinderen Spotlight.

På rollelisten figurer blandt andre Joseph Gordon-Levitt (Inception, The Dark Knight Rises) som Edward Snowden, Melissa Leo (The Fighter, Prisoners) som journalist Laura Poitras og Zachary Quinto - der også er aktuel som Spock i Star Trek - som Glen Greenwald.

Også Nicolas Cage har en rolle, selv om det endnu er uklart, hvem han spiller.

Gordon-Levitt besøgte sammen med Oliver Stone og medforfatter Kieran Fitzgerald Snowden i Moskva for at lave research til filmen. Filmen er desuden baseret på Luke Hardings bog ‘The Snowden Files’, og yderligere inspireret af George Orwells klassiske ‘1984’.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Se begge trailere for filmen, der udkommer til september.

Remote video URL
Remote video URL

1 kommentar.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
1
22. juli 2016 kl. 22:26

Jeg ved ikke om det var Oliver Stone eller Snowden selv som fik ideen til denne film, men det er fedt at det er Oliver Stone som er instruktøren her, han giver ikke op bare fordi folk siger "nej, det tør jeg ikke".

Det er også godt at se at skuespillerne ikke har lagt ind håndklædet bare fordi det er en kontroversiel film. Der er jeg imidlertid ikke helt sikker, eftersom jeg ikke ved hvem som oprindelig var tiltænkt rollerne..

Glæder mig til at se filmen når den kommer.