Instruktør om kommende Snowden-portrætfilm: Alle store filmstudier afviste os

Illustration: fra filmen Snowden, Open Road Films
Den kommende biopic om whistlebloweren Edward Snowden har Hollywood-stjerner på rollelisten, men havde svært ved at få opbakning fra store filmstudier.

Det var ikke ligetil at få et filmstudie til at acceptere den kommende portrætfilm om whistlebloweren Edward Snowdens liv. Ifølge instruktøren Oliver Stone blev filmen afvist af alle store filmstudier.

Det skriver The Guardian.

»Det var helt sikkert selvcensur,« fortalte instruktøren, der tidligere har lavet film som Platoon og Natural Born Killers.

Læs også: Snowden designer iPhone-cover, der skal advare om snageri

»Jeg tror ikke på, at der var en fjende som NSA, der lurede i baggrund, men selvcensur er et stort problem i denne branche. Hvert filmstudie - bestyrelserne snarere end direktørerne - sagde nej,« fortalte Oliver Stone ved San Diego Comic-Con

I sidste ende er filmen blevet produceret af det mindre og uafhængige selskab Open Road, der stod bag Oscar-vinderen Spotlight.

Læs også: Snowden involveret i Roskildes privacy prank

På rollelisten figurer blandt andre Joseph Gordon-Levitt (Inception, The Dark Knight Rises) som Edward Snowden, Melissa Leo (The Fighter, Prisoners) som journalist Laura Poitras og Zachary Quinto - der også er aktuel som Spock i Star Trek - som Glen Greenwald.

Også Nicolas Cage har en rolle, selv om det endnu er uklart, hvem han spiller.

Læs også: Hollywood-stjerne beder Reddit om hjælp til at lave kortfilm ud af video-upload fra Snowden

Gordon-Levitt besøgte sammen med Oliver Stone og medforfatter Kieran Fitzgerald Snowden i Moskva for at lave research til filmen. Filmen er desuden baseret på Luke Hardings bog ‘The Snowden Files’, og yderligere inspireret af George Orwells klassiske ‘1984’.

Se begge trailere for filmen, der udkommer til september.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (1)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Robert Voje

Jeg ved ikke om det var Oliver Stone eller Snowden selv som fik ideen til denne film, men det er fedt at det er Oliver Stone som er instruktøren her, han giver ikke op bare fordi folk siger "nej, det tør jeg ikke".

Det er også godt at se at skuespillerne ikke har lagt ind håndklædet bare fordi det er en kontroversiel film. Der er jeg imidlertid ikke helt sikker, eftersom jeg ikke ved hvem som oprindelig var tiltænkt rollerne..

Glæder mig til at se filmen når den kommer.

  • 1
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere